Щандът на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм
Slide
Slide

Смолян. Туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” се провежда за 16-ти път – от 10 до 12 октомври 2019 г. в Родопски драматичен театър “Николай Хайтов”.
Проявата се организира от Регионална туристическа асоциация “Родопи”, Организацията за управление на туристически район «РОДОПИ» и Община Смолян, с утвърденото в годините партньорство на Министерството на туризма, Областен управител – Смолян и национално представените туристически организации: БТК, БХРА и АБТТА.
Целта на изложението е да се срещнат представители на туристическия бизнес и техни сдружения, специалисти от общински администрации, граждани и гости на Смолян. Едните представят възможностите за отдих и развлечения в своите туристически дестинации, а другите получават интересуващата ги информация и се запознават с предлагането на нови услуги. На форума се дискутират актуални проблеми на туристическото развитие с участието на представители на местните и държавни власти, бизнеса и неправителствени организации в сферата на туризма. Чрез трите основни форми на изява – изложбени щандове, Дискусионна „Кръгла маса” и запознаване на място с туристически услуги – форумът предлага възможности за:

  • презентация на нови туристически атракции в други планинските райони на страната.
  • информация за цените на туристическите услуги в зимните курорти преди идващия ски-сезон
  • установяване на нови бизнес-контакти
  • обмяна на мнения и споделени виждания относно проблемите в туристическия отрасъл в нашата страна
  • дискусия по състоянието на туристическото райониране на България.

Тази година на 20 щанда се представят възможности за почивка и отдих в Средните Родопи, Пирин, Стара Планина, Витоша. Ще бъдат демонстрирани туристически продукти от регионите на София, Варна, Велинград, Девин, Велико Търново, Стрелча, Поморие, Минерални бани, Банско, Смолян и Чепеларе.
През втория ден на форума ще бъдат презентирани новости за предстоящия зимен сезон 2019/2020 в курортите Велинград, Банско и Пампорово. Участниците в проявата ще могат да посетят приключенския парк в местността Амзово, край Смолян, както да се запознаят с туристическия продукт на община Девин в организирания за тях опознавателен тур през третия ден на форума.
В изложението ще участват близо 80 хотелиери, туроператори, представители на местните власти и на държавни институции с отношение към туризма, специалисти от неправителствени организации в туристическия бранш от България, Естония и Северна Македония.
В рамките на туристическото изложение представяме уникалната фотоизложба „Села: памет и живо наследство във фотообектива“, която е част от програмата на Пловдив 2019 – европейска столица на културата. Фотоизложбата се реализира по проект „Карай, снимай, покажи: села и живо наследство във фотообектива“, изпълняван от НЧ „Проф. д.р Асен Златаров“ – с. Смилян, в партньорство с Община Смолян, Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян и Етнографски музей – Пловдив.
За втора поредна година, като съпътстващо събитие на туристическото изложение, Областна дирекция „Държавен фонд Земеделие“ и Община Смолян организират и Фермерско изложение, което е разположено във фоайето на първия етаж на РДТ „Н. Хайтов“ и в него ще се включат над 20 местни производители.

Сподели публикацията