Slide
Slide

НЕЗАБРАВИМИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ ПОД ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ НА ДРАГОВЕЦ

ДЕСТИНАЦИЯ ПЕРУЩИЦА

 Елате в Перущица!

Елате в Перущица за да се влюбите в историята, традициите и природните забележителности. Само на 20 км от най-стария жив град в Европа – древния Филипопол /Пловдив/

Усетете и се докоснете до древността, историята, традицията и бъдещето!

Вижте останките от античния град Драговец и крепостта Перистица и ще усетите духа на вековете и величието на това място!

Опознайте Червената черква – изумителен паметник от древността, един от най-значимите на Балканите! Изпитайте тръпката, че стъпвате на земя, осеяна от тракийска и римска археология. Тук траките са създали свое селище. Открити са 29  могили, от които са извадени бойни колесници и статуи на антични богове!

Поклонете се пред паметта на априлските мъченици в Историческата църква „Св. Архангел Михаил“ – те умряха за бъдещето ни! Тук още отеква звънът на оковите и се чума ехото „За свободата“!

Влезте в Дановото училище – храм на просвещението! Там Христо Г. Данов подготвя на четмо и писмо будните перущинци, които по-късно стават дейци на революционното движение, просвета и църковно дело!

Разгледайте историческия музей и ще разберете защо това е град на горди и свободни хора!

Опитайте от прочутото перущинско вино за което се носят легенди и слава! И ще знаете защо на празника Трифон Зарезан тук пеят песента „Във Перущица с вино карат воденица“….или  На Родопите във люлката зелена, от векове насам винарски  край, ти от цялата  вселена си един прекрасен, малък рай. В прелестна прегръдка  притаена, в обятия на горда планина, пъстро ти си подредена, Перущица – китна градина. 

Кой не знае Перущица

Дето слънце ясно грей

Кехлибарена царица

Жълто грозде в тебе зрей!

Освен с древната си история и героично минало, интересни археологически и природни забележителности и феномени в Перущица има немалко уютни места за незабравими преживявания. Къщите за гости и заведения за хранене, разположени в града и в близост до него предлагат чудесни възможности за релакс. В тях може да отдъхнете, да се насладите на спиращи дъха невероятни гледки, както и да опитате от местните специалитети и вина с които Перущица е известна в България и по света.  А близостта до голям областен център Пловдив и Родопа планина още повече ще Ви заинтригува да ни посетите.

Предлагаме на нашите гости и туристи най-атрактивните и впечатляващи туристически обекти и обекти за настаняване в Перущица.

Червена черква – http://museumperushtitsa.com

Даново училище – http://museumperushtitsa.com

Историческа църква и Исторически музй – http://museumperushtitsa.com

Манастира „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилати“ и Манстирски скални мегалити

Къща за гости – Анита СПА комплекс – http://www.anita.bg/

Комплекс Esterra Vini & Pool – хотел с 2 звезди – http://anita.bg/

Къща за гости „Наш дом“ – booking.com/hotel/bg/nash-dom-perushtit

Туристическа спалня гр. Перущица – http://hikersbay.com/europe/bulgaria/hotel/bg/turisticheska-spalnia-gr-perushchitsa.html?l

Ресторант BASSO Bar & Dinner – https://www.facebook.com/bassobaranddinner

Пивоварна, ресторант, парк Hills Beerhttp://hills.beer/?fbclid=IwAR1V

Park Hills beer

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията