Slide
Slide

Китен е спомен с дъх на море и лято, ехо от най-щастливото време в живота на човек – детството. Китен е мястото, където бихте искали да заведете семейството си и да покажете на децата си къде за първи път сте се срещнали с морето. Китен е чувството на безгранична свобода и щастие, чувство, което ви кара да се връщате тук всяко лято, за да го изпитате отново.

Китен е мястото, което всяка година ще посещавате отново, щом веднъж сте били тук. Прекрасното морско градче съчетава в себе си невероятни природни дадености. Разположено само на 60 км южно от Бургас, то вплита в себе си необятността на топлото Черно море, хладните гори на Странджа и живописните лъкатушещи води на река Караагач. Китен е едно от малкото градчета на морския бряг, което може да ви предложи да посрещнете изгрева на плаж Караагач и да се любувате на романтичния залез на брега на плаж Атлиман. Това е възможно поради факта, че е разположен върху митичния полуостров Урдовиза, легендите за който ни връщат векове назад във времето.

Китен е изключително подходящ избор за лятната почивка на вашето семейство. Плитките води осигуряват нужната безопасност и на най-малките като междувременно позволяват на родителите им да намерят така жадуваният отдих.

В същото време, забавление и незабравими емоции, могат да намерят и младите хора на различни възрасти. Множеството заведения, дискотеки и барове със сигурност ще предоставят на младежите възможност за бурни летни нощи. Благоприятният климат и сравнително ранно започващото лято, дават възможност да удължите лятната си почивка от средата на май до началото на октомври.

ОТКРИЙТЕ ТОП ОФЕРТИТЕ В КИТЕН В НАШИЯ БОГАТ КАТАЛОГ С ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията