Slide
Slide

Представям едно райско кътче, извор на сила и мъдрост. Ежедневието ни тук е изпълнено с радост и хармония. Мястото е съкровище на история, легенди и традиции. Огнище на българщина. Носим енергията на новото време, но пазим мъдростта на дедите си. Здраво стъпили на корените, отправяме послания за вяра и човещина.

Селото е сгушено в скута на невероятно красивата Родопа планина, обградено от вековна борова гора. Името му е Момчиловци, кръстено е на Момчил юнак – славен борец за свободата на Родопите.

В центъра на селото се издига стара Църква и майсторски изработена камбанария, благодарение на която сме част от стоте Национални исторически обекта. До нея, сграда с картинна галерия и богата музейна сбирка събрала миналото, и настоящето на селото.

Три светещи кръста кацнали на три върха над селото напомнят за силата на духа. А 27- те параклиса, поддържани от местни доброволци, бдят над жителите и гостите му. Отключени са и могат да се посетят по всяко време. С интересни истории за построяването си мълчаливо очакват своите посетители.

Заслужава си да се види село, в което месните жители са направили 27 християнски храма. А лековитото Аязмо изцерява болките на млади и стари. Повече от сто години се радваме на този живото творящ извор помагащ на нуждаещите се. Много хора от  близо и далеч идват, и намират изцеление.

По света Момчиловци е известно като селото на дълголетните. Милиони китайци започват деня си с кисело мляко носещо името на нашето село. От излъчваните в цял свят реклами, хората разбират каква е свръхестествената тайна в селото на дълголетните.

Момчиловци е удостоено и със златен печат за уникално европейско селище.

Има добрата инфраструктура. Създадени са бази за туристи с общ капацитет над 250 места. Климатът е мек, въздуха боров отрицателно – йонизиран, кухнята е здравословна, а горските билки и плодове – лековити. Предлагаме прекрасна  възможност за преходи сред уникалната природа. Тук е и известната „Пътека на дълголетието“. Преминавайки по нея ще научите за живота на местните хора.

За любителите на зимните спортове на 7 км  от селото е разположен единствения по рода си ски и сноуборд парк. А световно известният ски курорт Пампорово само на 20 км от селото.

Благодарение на всички тези дадености и най-вече вярата, която лекува,  Момчиловци е обявено за здравно-духовен център. Това прави населеното място желана туристическа дестинация в четири сезона.

Ние продължаваме да предаваме живите традиции, така както ги познаваме от предците си, затова създадохме Туристическа Агенция „Виталити Традишънс“. Стремежът  ни е повече хора от близо и далеч да почерпят знание за здраве, пълноценен и дълъг живот.

Разполагаме със собствен  туристически продукт за всички възрасти и сезони. Имаме разработени пакети за здраве и дълголетие.  Предлагаме различни дейности за активна почивка. При нас няма да скучаете.

В гостилница „Момчиловски тайни“, ще се докоснете до забравения вкус, до различни демонстрации и дегустации, фолклорни програми и забави, уроци по народни танци и др.

Така престоят в селото на дълголетните става повече от колоритен.

Докоснете се до това специално място.

Ако искате да инвестирате в здраве и дълголетие, точното място е Момчиловци!

Добре дошли сте!

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията