Slide
Slide

Това лято твоят Бургас отново ще те посрещне с безкрайните си плажове, предлагащи едновременно сигурност, отлични цени и разнообразие от развлечения. Ние искаме хората, които избират Бургас за ваканция, да бъдат спокойни, че са на сигурно място и ще си тръгнат оттук не само доволни, но и здрави. Това е сигурният бряг за Ваканция 2020!

Не пропускайте да се потопите в духа на Бургас!

Бургас е слънце и уют!

Полъх на солен морски бриз, мирис на море, частица спокойствие, изпълнили красивите улички, усмихнати очи, които приветстват за добре дошъл.

„Резервирай в България“: Авиомузей посреща туристи в Бургас

Бургас ще те накара да се смееш, да се разходиш бос по пясъка, да се влюбиш, да бъдеш себе си, да твориш и да се развиваш… и със сигурност, да искаш да се върнеш.

Hot on the tech.

Централният булевард „Богориди“ сякаш  ви пренася в миналото – пешеходна зона без автомобили с кокетни сгради в неокласически и рококо стил от едно друго време. Разходката между бохемските кафенета обаче всъщност е разходка в едно от най-високотехнологичните публични пространства в Европа. Запазените в стария стил улични лампи, са място на което да заредите своя мобилен телефон или да изпиете чаша кафе, докато сърфирате в Интернет от безплатната Wi-Fi зона.

Prepare for the jump!

Огромният зелен пояс, обгърнал града, е предпочитано място за спорт и разходки. През вековните дървета на Морската градина наднича морето.

Are you ready for the jump? Спуснете се с парапланер към гребена на вълните и запечатайте в снимка от високо Бургаския мост.

„Резервирай в България“: Туристи посещават реставрираната баня на Сюлейман Великолепни в Акве калиде

Безкрайните плажни ивици от фин пясък, предлагат сигурност, добри цени за чадър и шезлонг, както и разнообразни възможности за релакс и активни  спортове. Бургаският залив е известен със своите условия за кайт и уиндсърфинг.

В средата на тъмносините води малкият вулканичен остров „Света Анастасия“ отправя покана за приключение. Гледката завладява и те кара да се чувстваш на „най-романтичното място“.

Остров „Св. Анастасия“ край Бургас посрещна първите си туристи при строги мерки за сигурност (снимки)

Зоната на Пристанището е новата гореща точка на града за срещи, събития и фестивали. Уникалната симбиоза от места за настаняване, заведения и бизнес хъбове е подходяща за хората, които искат да работят, докато пътуват и се забавляват.

Immerse yourself into the… Spirit of Burgas!

Някои градове са специални заради духа, който предават на своите жители и посетители. Бургас е един от тях със своите места за култура и неизчерпаеми възможности за забавление. Културен център „Морско казино“, Експо център „Флора“ и Летен театър, са една малка част от предпочитаните локации за провеждане на различни изложби, концерти, пърформанси. Цели три дни Пристанище Бургас ще е притегателна точка за меломаните от цял свят. Второто издание на най-големия фестивал в България SPICE Music Festival ще се проведе от 7 до 9 август 2020.

Международен Конгресен Център Бургас

Международен Конгресен Център Бургас е разположен в зоната на Пристанище Бургас-изток 1,от скоро обособено като място с обществен достъп вече познато на жителите на града като „Морска Гара“.
С прекрасната си локация центъра ще привлича организатори на различни видове събития
ICCB е най-новата точка на картата за конгресен и конферентен туризъм в международен аспект. Сградата е изградена съобразно най-новите изисквания и условия за този тип събития.

На разположение са две основни зали за събития
Зала “ Via Pontica“ с капацитет 200 човека зала „Black Sea“ с капацитет 500 човека.
Подходящи за провеждане на всякакъв вид събития – конференции, конгреси, гала вечери и награждавания, церемонии, ревю-спектакли, камерни концерти, изложения, стартиране на нови продукти, сватби, политически форуми, тв формати и много други.
Залите са изцяло оборудвани съобразно най-новите тенденции в аудио визуалната техника.
ICCB ще предоставя на посетителите и ресторант на последно ниво с уникална гледка към Бургаския залив, както и 2 кафе-бар заведения.

ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ

Лекарна, предлагащи чудодейни билки и отвари, манастирски килии от Средновековието, в които се нощува, ресторант с автентични бургаски ястия по стари рецепти и уникална природа – всичко това е събрано в най-романтичното място в Бургаския залив – Остров Света Анастасия.

За онези посетители, които желаят да се насладят на островната романтиката за повече от ден, се предоставя възможност да пренощуват на Острова. Стаите за гости предлагат неповторима гледка към магичната красота на Бургаския залив, като цялостният им интериор е решен така, че да пресъздаде по уникален начин атмосферата и духа на миналото.

Помещенията за нощувка за островитяните са пет на брой и са разположени в две отделни сгради- „Малка манастирска сграда“ и „Голяма манастирска сграда“. В миналото те са били част от островния манастирски комплекс.

От началото на април до края на октомври до вулканичния остров можете да стигнете с корабче, отплаващо от зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. Морската разходка отнема 30 минути, а престоят там е 2 часа, в които можете да се потопите в незабравимата обстановка.

За информация и резервации –www.anastasia-island.com; тел.: 0882 004 124 или e-mail: reservations@gotoburgas.com

Тук може да видите цените за пътуване и настаняване на острова:

https://anastasia-island.com/plan.php?id=29

Двупосочен билет за кораб „Анастасия“ за ТА и ТО при групи над 20 туристи:

12 лв. – 01.06.2020 – 30.09.2020 г.

10 лв. – 01.04.2020 – 31.05.2020 г. , 01.10.2020 – 31.12.2020 г.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПОЧИВКА В ОБЛАСТ БУРГАС, КАКТО И ЕДНИ ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В РЕГИОНА.

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията