Slide
Slide

Бургас. Остров „Св. Анастасия“ посрещна днес първите си туристи за сезона. Заради извънредното положение това стана при строги мерки за сигурност. Още при качване в едноименното корабче, туристите бяха инструктирани и дезинфекцирани.

„Създали сме стриктна организация, при която всички места, които ще бъдат отворени за туристи да имат индивидуален алгоритъм за безопасност, за да бъдат гостите ни спокойни и да знаят, че са на сигурно място. Има специално обозначени места със стикери за пасажерите в корабачето, така че да не се получава струпване. Наши служители също следят за реда“, сподели пред bgtourism.bg зам.-кметът по култура, туризъм и спорт на Бургас Диана Саватева.

Заради пандемията от COVID-19 откриването на сезона на Острова бе отложено с месец. Днес обаче бургазлии и гостите на града бяха посрещнати от стопанина му Павлин Димитров.

„Имаме значително по-малко маси, в „Лекарна“-та пускаме по един човек, но ресторантът ни вече работи. Храмът също е отворен. Засега, съответно, спазваме указанията и музеят не функционира. Надяваме се, че скоро ще се отпуснат и тези мерки и музеите ще могат да бъдат посещавани“, сподели Павлин Димитров.

След като напълно отпадне извънредното положение, на остров „Св. Анастасия“ се очаква да гостуват няколко театрални постановки и концерти. Заявени са вече и четири сватби.

Желаещите да се запишат за пътуване до остров Света Анастасия през този уикенд /9 и 10 май/, задължително трябва да направят предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 09:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com, като е необходимо пътуването да се заяви най-късно до 17:00 часа на предходния ден. Билет могат да се закупят на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на „Магазия 1“.

Важно е да се знае, че предвид динамично променящите се метеорологични условия, желаещите трябва да се уверят предварително, че кораб „Анастасия“ ще извършва плавания до острова на тел.: 0882 004 124.

Текст и снимки Давид Сукнаров

Кореспондент на bgtourism.bg в Бургас

Сподели публикацията