Пампорово, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Чепеларе. С решение на Министерски съвет, взето днес, на Община Чепеларе ще бъдат отпуснати допълнителни 6 800 000 лева. 2 800 000 лв. от тях са предназначени за реконструкция на централната улица в к. к. Пампорово в частта на община Чепеларе. С други 3 000 000 лв. в курортния комплекс ще бъде изграден многоетажен паркинг в имот публична общинска собственост. За реконструкция на улична мрежа и съоръжения в гр. Чепеларе са предвидени 1 000 000 лева.

Община Неделино получава 350 000 лева за проект, оценка и потенциално разкриване на минерални води, за хидрогеоложки проучвания и проучвателни сондажи.

Община Смолян получава 9 млн. лв. За ремонт, изграждане и реконструкция на улици, пътища и прилежаща инфраструктура на територията на община Смолян, в т. ч. в селата и в областния град са предназначени 7 000 000 лева. За ремонт на улична мрежа, пътища и прилежащи съоръжения към тях, находящи се на територията на КК „Пампорово“, в частта на община Смолян – 2 000 000 лева. Със същото решение допълнителни средства, предназначени за значими проекти, получават още 4 от общините в Смолянска област. Общият размер на допълнителните трансфери за 7-те общини е 23 316 000.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията