Slide
Slide

Добрич. Германия извади област Добрич от списъка с рисковите райони за пътуване заради COVID-19. Информация за това публикува на сайта си федералният институт „Роберт Кох“, специализиран в изучаването на инфекциозни болести. Освен Добрич тази вечер от списъка са извадени още румънските райони Бъкау, Галац и Вранча. Ограничението за област Добрич бе въведено на 7 август заедно с областите Варна и Благоевград. Морската ни столица бе извадена от списъка с рискови зони на 21 август, но Благоевград остава в този списък.

Министерство на външните работи беше информирано от германските власти, че изискването за PCR тест или 14-дневна карантина отпада за пристигащите от област Добрич. Предупреждението досега не беше забрана за пътуване, но оказа възпиращо действие пред желанието на германските туристи да пътуват до българското Черноморие. Написано черно на бяло пък даваше възможност на туристите да анулират безплатно полетите и почивките си у нас.

Хиляди българи щурмуват Одрин за шопинг туризъм, кметът на турския град излезе със съобщение на български

Класификацията коя зона е рискова се основава на съвместен анализ и решение на Федералното министерство на здравеопазването, Министерството на външните работи и Федералното министерство на вътрешните работи.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията