Slide
Slide

Тя събира пари за нощувки на несъществуващи адреси

София. Още една жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки на морето. Тя събира пари и ги праща на несъществуващи адреси. Очаква се скоро да бъде закопчана.

Елка Николова се издирва от софийската, пернишката и варненската полиция. Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие. Взимала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди.

Вчера от прокуратурата подвигнаха обвинение и задържаха под стража дружа „туроператорка“ – Ана Маркова, която е завлякла свои клиенти за над 100 000 лева.

Обвинение за престъпление в големи размери и постоянен арест за „туроператорка“, грози я до 8 г. затвор

Една от жертвите на измамата разказа пред NOVA как е била излъгана. „Видях обява в интернет пространството. Офертата беше хубава и реших за звънна. Николова предлагаше къща за гости „Елена” в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. След 6 дни уговорки по телефона, ме убеди да й изпратя сумата. Каза, че вилата се намирала на морето. Преведох 289 лв., което е 50%, която трябваше да бъде за 6-дневната ни почивка. Стигаме до оказаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. Имаше само една нива”, разказва измамената, която пожела да остане анонмна.

„Питах в най-близкия магазин за адреса. Казаха ми, че съм може би десетата измамена, която търси къща на това място”, каза още тя.

„Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва са откраднати от различни хотели”, разказва измамената.

Сподели публикацията