Slide
Slide

Приморско. Продължава разследването и изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент, при който 18-годишното момче Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово загина при спускане от водна пързалка в аквапарка „Аква планет“ в Приморско вчера.
По случая е образувано досъдебно производство. Полицията е иззеля всички охранителни камери в аквапарка и предстои записите да бъдат щателно прегледани. Инцидентът е станал на пързалка тип „Цунами“. Днес се очаква да бъде извършен втори полицейски оглед на мястото.

„Знаем, че са се сблъскали глава в глава с негов приятел. Този, който отговаря за пързалката е пуснал младежа по-рано, отколкото трябва. След това човекът е казал, че момчето се е пуснало само. Тук ни обясниха, че нашият син е паднал от 2 метра височина, но това не е така. Децата казват, че не е падал. Спасителят, който е бил там го е изнесъл и може той да го е увредил“, разказаха родителите на починалото момче пред репортер на Нова телевизия.

„Младежите бяха на почивка. След инцидента никой не ни се обади. Държахме връзка само с приятелите му. Дори от болницата никой не ни потърси. Опитахме се да се свържем с болничното заведение по телефона, посочен в интернет, но никой не отговори”, добавиха още те.

18-годишният тийнейджър се е ударил в друго момче, докато се спуска по пързалка тип „цунами”, която е една от най-екстремните. Предполага се, че причина за трагедията е недостатъчното изчакване между спусканията на младежите. Заради водната струя, вътре в улея, двамата се сблъскват и единият бива сериозно наранен.

Сподели публикацията