През летните месеци много плажове и хотелски комплекси са предпочитано място за изнесен ритуал за провеждане на сватбени тържества

София. Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която считано от утре – 10 юли 2020 г., се въвеждат някои ограничения предвид разпространението на заразата от коронавирус. Съгласно новата Заповед № РД-01-393/09.07.20 г. не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения, се посочва на интернет страницата на здравното министерство. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Конгресно-конферектни мероприятия, семинари, изложения, в това число мероприятия на изложбената индустрия и други обществени мероприятия могат да се провеждат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при спазване на физическата дистанция от 1,5 метра.

Курортът Св.св. Константин и Елена е домакин на базар за български стоки през юли

На основание същата заповед не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).

Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

В заповедта е разписано още, че министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.

Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол. Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

С пълния текст на Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г., която влиза в сила от 10 юли, можете да се запознаете тук.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA