Величествената църква „Св. Рейнолди" в Дортмунд
Slide
Slide

София. Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air днес предлага специална промоционална цена от едва 9.99 евро* за полетите си от и до Дортмунд. Местата в продажба на тази цена са 100 000, а отстъпката е валидна за всички полети от и до немския град без ограничения за периода на пътуване. Към днешна дата Wizz Air предлага удобни полети до Дортмунд от две български летища – София и Варна.

Дортмунд, осмият по големина град в Германия, е разположен в провинцията Северен Рейн-Вестфалия. Той често е наричан нейна „зелена столица“, тъй като парковете и зелените площи заемат половината град. Дортмунд е жив и динамичен, и често подценяван като туристическа дестинация. Но градът има много какво да предложи. Независимо, че е индустриален район, той разполага с прекрасни театри и културни центрове, разнообразие от удивителни музеи, красиви градини и паркове, и е домакин на едни от най-посещаваните коледни базари в Европа. Градът също така изкушава с възможностите за шопинг, които предлага, както и с добрата бира и футбола.

Част от забележителностите на Дортмунд, които задължително трябва да видите, включват: красивия площад Алте маркт, величествената църква „Св. Рейнолди“ (най-старата в града), кулата Адлертурм, парка Вестфален с неговите цветни алеи, прекрасни фонтани и рози във всякакви цветове, Сградата на операта и театъра, десетки музеи включително Музеят-пивоварна, в който можете да научите всичко за бирата, както и един от най-добрите футболни стадиони в Европа – Вестфален. Главната улица Вестенхелвег пък е идеалното място за шопинг и потапяне в местната атмосфера. И докато сте в града, това което не бива да забравяте е задължително да опитате любимата напитка на цяла Германия, а именно традиционната немска бира, както и страхотния немски сладкиш щолен, който ще подслади престоя и впечатленията ви от града на 100%.

*Еднопосочна цена, включваща такса за администриране. Включен е един ръчен багаж (макс. 40х 30х20 см). Багажът на колелца и всеки брой чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com или мобилното приложение на WIZZ. Посоченият брой места (100 000) за 9.99 евро важи на 9 юли 2020 г. за полетите от и до Дортмунд.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията