Българин строи Marriott за $160 млн. в Пунта Кана
Българин строи Marriott за $160 млн. в Пунта Кана
Slide
Slide
Slide
Slide

Български бизнесмен ще строи луксозен хотелски комплекс в Доминикана. Проектът е на хотелиера Румен Чандъров, който има хотели в Слънчев бряг. Бизнесменът беше един от спонсорите на Ботев Пловдив.
Карибският комплекс ще струва 160 млн. долара. Ще има 650 стаи на първа линия в популярния курорт Пунта Кана. Плановете са комплексът да е готов и да започне да приема посетители през 2021 г. Той ще е под бранда Marriott.
Експериментът отнема над десет години, а финансирането е от доминиканска банка, която отпуска 100 млн. долара. Новината за проекта на веригата “Дит”, която притежава хотелите “Еврика” и “Маджестик” в Слънчев бряг, съобщи за “Капитал” Михаил Попов, изпълнителен директор на “Дит хотели”.
Освен в размера на вложенията разликата с черноморските гиганти е и в габаритите: регулацията в повечето островни държави силно ограничава строителството. В доминиканския случай – до два етажа до плажа и максимум четири навътре в терена. Това прави проектите бутикови, а оттам е логична и крачката към луксозен световен бранд. Все редки явления по българското море.

Източник: kmeta.bg

Сподели публикацията