Петра, Йордания

София. Йордания отново въвежда за влизане в страната изискването за попълване на декларация и генерирането на QR код на адрес:

https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

QR кодът се представя при чекиране на летището на отпътуване, съобщават от МВнР.

Йордания отваря летищата си, започва да посреща туристи от 1 февруари

Напомняме, че за пътуващите до Йордания по въздушен път, в т.ч. български граждани, се изисква представянето на удостоверение за негативен PCR тест, извършен в рамките на 72 часа до влизане в страната, както и втори тест, извършен след пристигане на летището (цена 28 йордански динара), заплатени предварително чрез електронната платформа на адрес:

https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Не се препоръчват туристически и други пътувания, тъй като епидемичната ситуация остава усложнена и няма условия, които да гарантират напълно безопасния престой на гражданите в страната.

„България Еър“ обяви нови полети и подобрено разписание между София и Варна

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Аман на следния телефонни номера +962 6 5529391; +962 6 553 9593; +962 6 5539392, а в извънработно време: +962 6 5529391.

Йорданец, завършил висшето си образование в България, заряза медицината, за да показва на туристите красотата на страната си   


Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията