Slide
Slide

Пампорово. От 3 до 6 септември в Пампорово и пътеките над Смолян и Чепеларе се проведе осмото поредно издание на едно от най-трудните и интересни ендуро състезания в България – „Елевейшън 999“.

В събитието се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на България, както и представители от съседна Гърция.

Президентът посети Чепеларе, обсъди развитието на туризма и икономиката в Общината (снимки)

Най-добър резултат и убедителна победа в 7 от 8 етапа постигна Стоян Върбанов от местния отбор Райдърс Юнайтед, които премина по трасетата с общо време от 37:01.75 мин. и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбица в категория мъже елит. Втори и трети след него се класираха съотборниците му Йордан Илиев и Иван Кобуров, които също показаха отлично каране през цялото време.

При дамите най-бърза бе представителката на отбора на All Mountain – Мартина Григорова с общо време 52:30.94 мин., следвана от Ана Янкова и Станимира Пешева от NoBrainz.

Радослав Янков обича разходките сред природата в Чепеларе, прави вкусен родопски специалитет

При юношите надпреварата бе много оспорвана, а първото място с време от 39:50.74 мин успя да завоюва Костадин Паскалев от Райдърс Юнайтед.

В категория Мъже Мастърс над 35 години първото място се реши с разлика 93 стотни, а победителя не бе известен до финала на последния 8-ми етап. Александър Хаджиев отново от Райдърс Юнайтед  успя да изпревари представителя на петричкия отбор Виво и водач във временната ранглиста на Българските Ендуро Серии  – Георги Петров и да се класира на първо място в категорията. Трети остана Бойко Иванов.

При ветераните над 45 години класирането оглави Николай Начев, следван от Лъчезар Стаменов и Ангел Шуманов. Победителите в отделните категории получиха награди от Пампорово АД, хотел Перелик, Yakima България, магазин All Mountain и Skulls & Forks.

Междувременно сезона в родопския ни курорт продължава, като без почивен ден работят лифтове №1 от Пампорово до Студенец, №2 от Студенец до Снежанка, както и Приключенски Парк Язовира и пързалката на писта Стената.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията