Slide
Slide

Атанас Гаджев с дубъл от надпреварата в Кранево

Кранево. Ваканционно селище „Терма вилидж“ се утвърждава на картата на тениса в България. Една от причините за това са турнирите за любители от веригата „Уикенд тур“, която стана традиционна на кортовете в Кранево.

Организацията на домакините винаги е била на нивото на етикецията на аристократния спорт. Край кортовете за участниците и зрителите имаше пресни плодове и ароматни напитки

Интересът към последното издание е доказателство за това.

Над 20 семейства от цялата страна се изместиха за няколко дни край морето, за да се насладят на приятна ваканция с плаж, СПА, басейни с минерална вода и любимата си игра.

Атанас Гаджев от Пловдив спечели силния турнир в Кранево.

Още в петък играчи и техните семейства се настаниха в хотел „Терма Еко“. Домакините се бяха погрижили кортовете да бъдат в оптимално състояние. По време на събитието те осигуриха и различни активности за гостите. Освен многото тенис през четирите дни в програмата бяха включени сутрешен стречинг, тенис на маса, плажен волейбол и други.

Част от играчите направиха сериозна подготовка в крио кабината на хотела.

Всяка вечер имаше диско програма за малки и големи.

Турнирът

Най-нетърпеливите дойдоха на корта още в петък, за да загреят за същинските сблъсъци. Организаторите от Weekend Tour бяха подготвили много разнообразна програмаq включваща квалификации в групи в събота, а в неделя отново в групи трябваше да се решат и най-добрите шестима, които щяха да се класират за финалните плейофи в понеделник.

При сингъл мъже след 6 поредни победи се класираха Найден Петков и Атанас Гаджев, а към тях се присъединиха и останалите четирима: Велчо Миронов, Димитър Славков, Мирослав Георгиев, както и приятната изненада на турнира Николай Дойчинов.

В пейофите двамата фаворити се класираха за финал след категорични победи Петков отстрани последователно Димитър Славков и Мирослав Георгиев, а Гаджев победи безапелационно Дойчинов и Миронов.

Големият финал

Във финалната среща нещата вървяха към нова безапелационна победа, когато публиката се съживи и успя да събуди Петков, но и това не бе достатъчно да спре победния ход на Гаджев. 6-2 и така Гаджев спечели и голямата награда семейна почивка в Терма Еко Вилидж, за да може да защити титлата си от турнира в следващото издание на надпреварата.

Във финала при жените една срещу друга се изправиха най-силната русенка Луиза Попова и шампионката от Хисар Оупън Ива Дарданова. Дарданова победи трудно с 4-2 4-2.

От своя страна Луиза се реваншира при смесените двойки с нейния партньор Пламен Димитров, побеждавайки Ива Дарданова и Найден Петков с 6-3.

В турнира при смесените двойки Луиза и Пламен триумфирата след 6-4, а в утешителния турнир шампион е  Петър Петров след победа на финала над Деян Караиванов 6-4.

При двойките мъже шампиони станаха Атанас Гаджев/Велчо Миронов, победили изключително трудно във финала варненската двойка Димитър Славков и Пламен Петров с 6-3.

Финалистите бяха наградени от спортния директор на комплекса Николай Димитров, а награди бяха осигурени от Винарска изба Тиквеш – за всики шампиони, както и подаръчни комплекти от магазини за перилни препарати Борн.

Специалната награда за един от всички настанени за второ поредно издание отиде в семейство Миронови от Казанлък.

След този турнир „Уикенд тур“ се отпрравя на юг към Каваци, където от 8 септември започва Green Life Tennis Holiday, освен тенис ще има и тенис лагер за деца. Голямата награда за победителя при мъжете е почивка в Грийн Лайф Банско.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията