Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Община Бургас и представители от хотелиерския бранш разработиха обща стратегия за привличането на повече туристи в морския град. Тя беше обсъдена на среща между представители на администрацията, хотелиерския бранш в града, РЗИ и БАБХ. На нея присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, Радовеста Стюърт – началник на отдел „Туристически политики и дейности“, директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров и експерти от Община Бургас.

Двете страни са формулирали общ алгоритъм от мерки, които да бъдат прилагани при работата на туристическите обекти. Алгоритъмът е базиран на международния опит и по-конкретно на практиките, прилагани от Сингапур в борбата с коронавируса.

Кметът на Бургас за „Резервирай в България“: Ключовите думи по Южното ни Черноморие през тази година ще бъдат сигурност и здраве (видео)

Сигурността е основният акцент, който е залегнал в привличането на туристи в Бургас през настоящия сезон. За целта са осигурени средства Бургас да бъде рекламиран усилено на българския пазар, а също и в съседните страни със своите туристически обекти, богата палитра от събития и възможности за ваканция.

Прилагайки алгоритъма, хотелите в Бургас ще утвърдят името си като сигурни дестинации и щe e гаранция, че предлаганите от тях услуги не излагат на риск здравето на гостите.

Мерките ще бъдат изпълнявани съвместно и с представители на РЗИ и Агенцията по безопасност на храните, които ще дават съвети на хотелиерите за правилното им прилагане и ще отговарят на възникнали в процеса на работа въпроси.

Община Бургас и представителите на туристическия бранш ще разработват съвместно и нови продукти, които да бъдат предлагани на пазара. Голяма част от тях ще бъдат базирани на събитията от културната програма на Бургас и спортните мероприятия.

Другата посока, в която ще се работи за привличането на повече туристи, е рекламирането на възможността за ваканция в Бургас. В момента се водят преговори с авиокомпания WIZZ AIR за изпълняването на полети между Бургас и Виена два пъти седмично.

Представянето на новата стратегия за подпомагане на местния туризъм е част от поредица от инициативи за развитието на този сектор от местната икономика.

Сподели публикацията