Концесионерът на плаж "Перла" Лъчезар Захариев, снимка bTV
Slide
Slide

Бургас. Още едно нарушение на плаж „Перла“ установи днешната проверка на Министерството на туризма. Вчера туристическото ведомство веднага се самосезира след необичайните кадри – джип в морето, като наложи глоба от 6 000 лева на концесионера.

Днес на място бе и министърът на туризма Николина Ангелкова. Нейните експерти установиха, че няма необходимия брой спасители. Концесионерът е получил двуседмичен срок, за да коригира тази нередност. В противен случай го очаква нова глоба. От министерството обявиха, че ще предложат глобата за автомобил на пясъка да скочи до 20 000 лева.

Пред медиите днес Лъчезар Захариев – концесионер на плажа, заяви: Човекът влиза с джипа през този подход и стига до морето, където в рамките на 30-40 секунди успява да се окопае. Преградите са махнати, табелите не са спазени и устната забележка на момчето, което е било във водния коридор като представител на водния коридор, е пренебрегната и джипът се е озовал в морето.
Собственикът на джипа заяви, че на това място е нямало нито табели, нито бариери.
Христо Щърбанов – собственик на джипа: Това е воден коридор, където е забранено плажуването, винаги има место да се обърне, да се паркира и да се излезе безопасно. Проблемът беше, че вълната е взела малко пясък, затъва се, не е за първи път, случва се, който се занимава с това, знае.
Концесионерът каза, че единственото, което е в неговите пълномощия, е да поставя табели, че е забранено карането на автомобили и бъгита по пясъка.

Сподели публикацията