Slide
Slide

Инвестицията във Вива Маре Бийч Хотел възлиза на над 8 милиона лева 

Созопол. Изобилие от зеленина, пленителни гледки към морето и страхотно настроение – така на 4 юни беше официално открит летният сезон във ваканционно селище „Санта Марина“ край Созопол.  От управата на уникалното селище прогнозират, че макар и различен от предходните, сезонът ще бъде успешен.

Българите и другите

Очаква се основният поток от туристи да дойде от България в допълнение към чуждестранните гости – най-вече англичани, германци и румънци. Комплексът се готви да посрещне повече българи от чужбина, които традиционно прекарват лятната си почивка по родното Черноморие. Заради пандемията много от тях не са посещавали нашето море цели две години, сега обаче няма причина да не го направят. Ваканционното селище се радва и на голям интерес за покупка на имот от страна на българи, а руските собственици все още не продават масово своите ваканционни имоти. Вторичният пазар в „Санта Марина“ е около 10%, което позволява да се поддържат цени от около 1100-1200 евро/кв. м.

Созопол открива летния сезон на 10 юни с огнено шоу и музика

Всички екстри на хвърлей от морето

С отличното си местоположение на брега, „Санта Марина“ се състои от 80 вили с 1 500 апартамента. На разположение на гостите са 5 плувни басейна, 4 детски басейна, непосредствен достъп до 2 плажа, детски кът, спа център, медицински център, тенис корт, игрище за футбол, магазини, заведения, вътрешен транспорт с електрически автобуси, електрически станции за зареждане на автомобили и др. За началото на сезона изцяло обновени са ресторантите „Вива Маре“ и „Аполония“, а басейнът пред „Вива Маре“ вече е с интегриран отопляем басейн-джакузи с джетове, нови шезлонги и чадъри. Инвестицията във Вива Маре Бийч Хотел възлиза на над 8 милиона лева, а в останалите ресторанти и басейни – над 2 милиона лева.

Смарт хотелът

„Вива Маре Бийч Хотел“ е дългоочакваното допълнение към уникалното ваканционно селище „Санта Марина“. Разположен в южната част на селището в непосредствена близост до плажа и само на 15 минути пеша от стария град в Созопол, първият хотел в „Санта Марина“ предлага настаняване в 80 модерни стаи и апартаменти.

Памбос Агапиу: Пристигнах в България заради образованието си, а останах заради красивата природа

С морските си цветове, светли тонове и функционалност, интериорният дизайн в хотела предразполага към безгрижна почивка за духа и тялото. Смарт стаите предлагат съвременни интелигентни решения, съчетани с лукс, комфорт и прекрасни гледки към морето и парка.

Екзотично зелено

70% от площта на „Санта Марина“ от общо 110 000 кв. м e посветенa на градините, парковите алеи, паркингите и обслужващите обекти. Комплексът разполага с богата колекция от над 330 местни и чуждоземни дървесни и храстови видове, които заедно с формовото разнообразие наброяват около 400 таксона. Този факт нарежда градините на селището непосредствено след университетските ботанически градини в Балчик и Варна с оглед на видовото разнообразие.

Признание

„Санта Марина“ печели на приза „Сграда на годината“ за 2006 г. и е първият български носител на престижната световна награда FIABCI Prix d’Excellence Golden Winner от 2014 г. „Вива Маре Бийч Хотел“ печели „Сграда на годината“ за 2021 г. в категория „Хотели и Ваканционни комплекси“. Ваканционното селище се управлява от FPI Hotels & Resorts, българска хотелска верига с обекти в София, Созопол и Банско.

Сподели публикацията