Slide
Slide

Той се казва Памбос Агапиу е и роден на 13 февруари 1973 година в Никозия. От малък учи кипърски и гръцки народни танци. През 1995 изучава латино танци в Лондон, а през 1997 специализира фламенко в Мадрид. През 1998 основава „Памбос денсинг сентър“. След това заминава за Куба, а през 2001 завършва Националната спортна академия и се дипломира с отличие по специалността „Спортни танци и физическо възпитание“. Ето какво споделя Памбос пред екипа на Bgtourism.bg, който взе участие със своята партньорка Ели Христова при официалното откриване на летния туристически сезон в Prestige Club Нotels & Aquapark в Златни пясъци.

– Здравейте, г-н Агапиу! От колко години вече сте в България?
– От 1996 г., вече 26 години!

– Какъв беше поводът, за да посетите нашата държава?
– Поводът бе Национална спортна академия (НСА). Разбрах, че това е една от трите добри спортни академии в Европа. Бях в Англия и един приятел ми при препоръча да продължа образованието си в България. Пристигнах и се влюбих в България. Останах да живея в София. Правя фестивали и посрещам моите приятели от цял свят тук.

– Къде обичате да почивате със своето семейство?
– В България моето любимо място за ски е Боровец, а на море ходим по цялото Черноморие – навсякъде ми харесва, страната има прекрасни дадености за летен туризъм. Морето е чисто и плитко!

– Новият летен сезон навлиза. Какво ще пожелаете на всички българи и на професионалистите в туризма?
– На всички хотелиери пожелавам чудесен сезон. България има чудесни места, които чужденците да посещават, а българите да не приемат това като даденост. Моите приятели и гости обичат да идват на почивка в България – заради плажа, за СПА туризъм, заради хубавата храна и чудесното вино. Хотелиерите трябва да пазят българските туристи с отношението и това лято ще се разбере дали по време на пандемията са успели да ги убедят да не ходят на море в Гърция.

Сподели публикацията