Slide
Slide

Каварна. Близо 1 000 украинци избраха ваканционно селище „Бялата лагуна“ край Каварна, което е част от групата на „Албена“ АД, за своята 10-дневна спортна подготовка. 700 от участниците в кампа са спортисти, като групата се допълва от придружаващи лица. Лагерът се организира от клуб Shogun Sports Corporation (Киев, Украйна), а в него участват представители на спортовете: карате, бокс, кик-бокс, тайландски бокс, айкидо и съвременни танцови школи.

Броят на участниците е абсолютен рекорд сред всички клубове и организации на Украйна, както и страните от ОНД.

Сергей Андриович Левчук, член на изпълнителния комитет на Европейската федерация по карате и президент на клуба Shogun Sports Corporation, също пристигна със своя екип, за да провери качеството на спортно и организационно ниво.

„Благодарение на облекчаването на карантинните ограничения и активното сътрудничество на българската страна, мероприятието протича дори по-добре от очакваното. Базата е голяма, инфраструктурата за спорт е достатъчна дори за нашия мощен отбор. Целият персонал носи маски, дезинфекцира се навсякъде, почистване се прави всеки ден, организиран персонал – всичко това направи нашето спортно събитие ефективно и безпроблемно. Ето защо аз и моят екип планираме да продължим да си сътрудничим, укрепвайки приятелските отношения между Украйна и България“, сподели Сергей Андриович.

Тренировъчният камп протича при сериозна дисциплина от страна на спортистите в прекрасния комплекс, който е любимо място за туристи от България и чужбина заради спокойната и приятна обстановка. Домакините отличиха професионалното поведение на своите гости и с голямо желание ги очакват отново.

Запознайте се с възможностите за спортна подготовка и почивка във ваканционно селище „Бялата лагуна“ ТУК

Бялата лагуна, Каварна

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията