Slide
Slide

София. Провеждането на Българо-израелски форум в областта на туризма стои на дневен ред, той може да предостави възможност за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете страни с институционалната подкрепа на правителствата на България и Израел. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Н. Пр. Йорам Елрон, извънреден и пълномощен посланик на Израел. По време на срещата бе обсъден и въпросът за провеждането на първата сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество веднага когато епидемиологичната обстановка го позволява.

Партньорската програма на БХРА стана международна, включиха се обекти от Малта и Русия

Министърът информира, че през 2019 г. на ГКПП са отчетени над 244 хил. посещения на израелски туристи. През 2020 г. са отчетени над 50 хил. израелски туристи в местата за настаняване според данни от системата ЕСТИ.

Красота в небето над Чепеларе (видео)

Вицепремиерът посочи още, че всичко това говори за значението, което придаваме на българо-израелското сътрудничество в областта на туризма. Ето защо за нас и за заинтересованите представители на туристическия бизнес е от изключителна важност да постигнем договореност за признаване на ваксинационните сертификати на израелски граждани, желаещи да пътуват до България, подчерта тя. И допълни, че в тази връзка Министерството на туризма ще участва в експертна среща между представители на компетентните в двете страни ведомства за обсъждане на този въпрос. Ще разчитам на Вашата подкрепа относно проучване на възможността да направим това, каза министър Николова.

18-тото издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ ще се проведе на 14 и 15 май

Високо ценя, че отделихте време за тази среща и бих искал да отбележа колко сте смела, че отворихте границите си, когато Израел беше още в червения списък, посочи Н. Пр. Йорам Елрон. България винаги ще е в центъра на нашата външна политика и се надяваме скоро да има развитие и в туристическия сектор. И уточни, че Израел е водещ пазар извън европейските страни.

Провеждаме среща за признаването на ваксинационните сертификати и моята мечта е България да бъде първата страна, с която да има взаимно признаване на тези сертификати, посочи още посланикът. Той подчерта, че в България се взимат всички мерки за безопасност на туристите и че навсякъде повтаря това.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията