Илия Христов
Slide
Slide

Пред Bgtourism.bg Илия Христов – един от най-добрите български екскурзоводи, който благодарение на богатия си опит поднася информациите на туристите ни в чужбина по изключително професионален и интересен начин. Христов е екскурзовод от 18 години.

– Здравейте, г-н Христов! Наскоро бяхте в Кения – една дестинация, която тепърва ще бъде преоткрита от много български туристи. Какво включва най-новата програма на Абакс.
– Абакс винаги се стреми да задоволи определени или предполагаеми потребности на българските туристи и в резултат на това програмите, които се предлагат за Кения, са изключително разнообразни. Предлага се възможност за екзотична почивка на брега на Индийския океан в специално подбрани хотели на база ALL INCLUSIVE с безкрайни и красиви плажове със ситен бял пясък.

В момента условията за пътуване до Кения

са отлични – около 30 градуса е температурата на въздуха, около 30 градуса е и температурата на водата в океана.

Плажът на Baobab Beach Resort and Spa 4* Premium

За любителите на приключенията се предоставят няколко варианта за сафари в невероятната савана – еднодневно, тридневно или четиридневно пътуване в земите на Цар Лъв с дневни и вечерни обиколки, среща в непосредствена близост на туристите с множество животни в естествената им страна – нещо, което досега са виждали само по телевизията.

Снимки Илия Христов, Абакс

– Полетът от София се оказа специален и бяхте посрещнати по много вълнуващ и тържествен начин. Успяха ли да Ви изненадат домакините?
– Изненадата бе повече от приятна. Както повелява практиката при пристигане на първи чартърен полет от верига, още на пистата на летището, самолетът бе посрещнат с водни салюти от две противопожарни машини. При слизане от самолета

туристите бяха посрещнати от танцьори с местни традиционни костюми и музика.

Всеки турист получи специална шапка за сафари и напитка за добре дошли – свеж кокосов орех със сламка. Имаше и изключително голям интерес от страна на местните медии – десетки телевизионни екипи отразяваха събитието.

– Кое най-много Ви впечатли по време на престоя Ви в Кения?
– Многото лица на тази дестинация. Саваната е нещо изключително – пленителна, уникална, интересна и в същото време непозната. Не може да се опише с думи, трябва да се преживее.

Дори самата савана е многолика в различните си части – всеки от парковете има свой чаромат. От друга страна екзотиката на океанското крайбрежие е в пълен контраст с действителността и начина, по който живеят хората в тази бедна държава от третия свят. За любознателния турист срещите с нещо ново и различно са гарантирани.

– Вие сте екскурзовод с богат опит и познавате отлично профила на българските туристи. Избраните хотели и храната, която предлагат, ще отговорят ли на очакванията на сънародниците ни?
– Определено да. От множеството хотели по крайбрежието сме подбрали няколко хотела, които считаме, че отговарят максимално на стандартите, които нашите туристи очакват.

Храната е вкусна и разнообразна.

Персоналът е изключително любезен и отзивчив, обслужването е на ниво, а гледката към океана е просто смайваща.

Baobab Beach Resort and Spa 4* Premium

Запознайте се с предложенията на Абакс за Кения

– Достъпна ли е дестинацията и струва ли си човек, който обича приключенията и да пътува, да я включи като приоритетна в своя списък?
– Според мен е задължителна. Комбинацията на море през зимата и сафари в някои от най-известните паркове в света дава на дестинацията конкурентно предимство на този целеви пазар.

В студените месеци туристите имат възможност да се отдадат на екзотична почивка

и в същото време да сбъднат мечта – да почувстват саваната, да нощуват в подножието на Килиманджаро, да посетят масайско селище и да се запознаят с бита на масаите, да видят част от африканската флора и фауна на живо – лъвове с малки лъвчета, стада слонове, антилопи и зебри, любопитни жирафи и маймуни, птици, хипопотами и крокодили, а при късмет – хиени, леопарди и гепарди. Считам, че потенциалът на Кения като туристическа дестинация тепърва ще се разгръща.

Кения от А до Я – Сафари и почивка на брега на океана

– Какви съвети бихте дали на туристите, които изберат Кения?
– Да се подготвят за среща с един различен свят – гледки, ухания, вкусове, усещания, хора и животни – всичко е различно. Нещо, което преди са гледали по телевизията, сега ще видят на живо.

Туризмът е едно от основните пера в индустрията на Кения и съответно държавата се грижи за безопасността на туристите. Туристическите зони са безопасни, но нека всеки желаещ да пътува си даде сметка, че това е държава от третия свят и посещения на големите градове или друг вид индивидуални пътувания не препоръчваме. За целта предлагаме разнообразни допълнителни екскурзии на място с организиран транспорт, лицензирани местни екскурзоводи, обслужване на български език като например целодневно или полудневно посещение на Момбаса, морско сафари, остров Фунзи, свещената гора Кая Кинондо и др.

ЕКЗОТИЧНА ALL INCLUSIVE ПОЧИВКА В КЕНИЯ

На всеки турист преди пътуване изпращаме цял списък със съвети и препоръки относно слънцезащитни кремове, репеленти, облекло, медикаменти и друга полезна информация.

Сподели публикацията