Slide
Slide

Добрич. Вече втора година Община Добрич предоставя стикери за таксиметров превоз с туристическото си лого. То е утвърдено след проведен конкурс и представлява стилизирано изображение на паметника на Хан Аспарух, името Добрич

и слогана „Златен сноп от векове“. Идеята на Община Добрич с използването на логото в таксиметровите превози, е дестинацията Добрич да бъде по–разпознаваема и предпочитана, както за български, така и за чуждестранни туристи. Освен туристическото лого, стикерите за таксиметров превоз, са и с герба на Община Добрич.

Екоселище с 5 юрти и с дървени вани на открито отваря врати край Албена през пролетта

През 2020 г. в Добрич са издадени 352 разрешителни за таксиметров превоз. В тази връзка Общината има готовност през предстоящата кампания за да 2021 година да издаде до 400 броя разрешителни. Данъкът за упражняване на таксиметрова дейност на територията на Община град Добрич е в размер на 300 лева /минимално определената ставка за страната/ и остава непроменен и за предстоящата година.

10-годишен ученик от Добрич е първият посетител на крепостта Царевец за 2021 г.

Припомняме, че конкурсът за туристическо лого на град Добрич бе обявен в края на септември 2018 г. с цел създаването на запазен знак, който да осигури разпознаваемост на град Добрич на туристическата карта на България. Избраният графичен знак е неразделна част от печатни рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб сайт, електронна реклама и др.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията