Slide
Slide

София. Сред приоритетите на Министерството на туризма, е да развие и надгради двустранното сътрудничество в областта на туризма със Саудитска Арабия както на институционално, така и на бизнес ниво. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с посланика на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб.

Министър Николова коментира, че Саудитска Арабия е изключително важен и желан партньор за България, тъй като географските дадености и геополитическата среда позволяват да се работи по общи проекти в редица ключови сфери – туризъм, сигурност, енергетика, търговия, продоволствена сигурност, транспорт, образование и наука. Планираме да изградим ползотворно сътрудничество с новосъздаденото през тази година Министерството на туризма на Кралство Саудитска Арабия, допълни още тя.

Вицепремиерът сподели пред посланика, че ще предложи България да бъде домакин на двустранен специализиран туристически бизнес форум с участието на саудитски туристически фирми в най-голямото международно туристическо изложение в България – Ваканция и СПА.

По време на разговора министър Николова увери Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб, че местата за настаняване, хранене и развлечение у нас спазват всички противоепидемични мерки, наложени и контролирани от Министерството на туризма и местните здравни власти.

Посланикът поздрави вицепремиера Николова за новия пост и допълни, че отношенията между двете страни вървят към укрепване. Една от причините е посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия през 2017 г., уточни той. По думите му нашата страна има изключително голям потенциал за туризъм и Саудитска Арабия иска да почерпи от опита, който имаме в този сектор.

Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб разясни, че все още туризмът не е много развит в Саудитска Арабия, но искаме да стане основна част от икономиката на страната и да допринася повече за БВП. Това е една от основните точки в нашата визия занапред, заключи той.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията