Премиера: На изложението във Варна за първи път представиха нов електрически сърфборд, който е разработен от българска фирма
Премиера: На изложението във Варна за първи път представиха нов електрически сърфборд, който е разработен от българска фирма
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Нов електрически сърфборд, разработен изцяло от българска фирма, бе представен за първи път днес на туристическото изложение “Дестинация Варна”. Бордът SiFly се управлява с дистанционно и се захранва от мощна батерия, която може да позволи на човек до 100-150 килограма да се забавлява над водата над 90 минути. Скоростта, която може да се развие е до 40-45 км/час, съобщи пред Bgtourism.bg собственикът на Eurodesign Systems Антон Михалев.

Откриха шестото издание на туристическото изложение „Дестинация Варна“ (снимки+видео)


Той посочи, че сърфбордът е скъпо удоволствие. Цената на българската разработка е между 5 и 8 000 евро, на конкурентите по света е между 12-15 000 евро. В момента българската компания SiFly разработва още по-леки бордове, които да са от EPP – така наречените SoftTop бордове, като това ще направи продукта и по-достъпен.

Българи измислиха иновация в света на почивките, която представиха на изложението за каравани в Дюселдорф (снимки+видео)

Курорти и хотелски вериги в Дубай, Турция, Испания и Португалия вече предлагат продукта от България за своите гости. Най-голямото предимство е, че лесно може да се кара от начинаещи. У нас българската компания вече активно предлага продукта на хотелите, които биха могли да включат тази услуга в пакетите за туристите или да го дават под наем.

Сподели публикацията