Антон Михалев/снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Варна. Нов електрически сърфборд, разработен изцяло от българска фирма, бе представен за първи път днес на туристическото изложение „Дестинация Варна“. Бордът SiFly се управлява с дистанционно и се захранва от мощна батерия, която може да позволи на човек до 100-150 килограма да се забавлява над водата над 90 минути. Скоростта, която може да се развие е до 40-45 км/час, съобщи пред Bgtourism.bg собственикът на Eurodesign Systems Антон Михалев.

Откриха шестото издание на туристическото изложение „Дестинация Варна“ (снимки+видео)


Той посочи, че сърфбордът е скъпо удоволствие. Цената на българската разработка е между 5 и 8 000 евро, на конкурентите по света е между 12-15 000 евро. В момента българската компания SiFly разработва още по-леки бордове, които да са от EPP – така наречените SoftTop бордове, като това ще направи продукта и по-достъпен.

Българи измислиха иновация в света на почивките, която представиха на изложението за каравани в Дюселдорф (снимки+видео)

Курорти и хотелски вериги в Дубай, Турция, Испания и Португалия вече предлагат продукта от България за своите гости. Най-голямото предимство е, че лесно може да се кара от начинаещи. У нас българската компания вече активно предлага продукта на хотелите, които биха могли да включат тази услуга в пакетите за туристите или да го дават под наем.

Сподели публикацията