София, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма и спорта на Република Хърватия за разширяване на сътрудничеството в областта на туризма като основа за водене на преговори между двете държави.

Документът отразява готовността на страните да засилят приятелските си отношения и да допринесат за икономическото развитие и растежа на туристическия потенциал.

Страните ще насърчават съвместното си сътрудничество, както за развитието и популяризирането на специални форми на туризъм, като зимен, здравен, спортен и културен туризъм, така и в областта на образованието. Страните ще работят съвместно за по-доброто позициониране на туризма на ниво Европейски съюз и ще продължат активната си дейност в рамките на съществуващата Съвместна работна група.

От туристическото ведомство обявиха, че Марияна Николова заминава на работно посещение в Хърватия.

В столицата Загреб тя ще се срещне с министъра на туризма и спорта Николина Бърняц, с която ще обсъди актуални теми на взаимното партньорство. Тогава ще бъде подписан и Меморандум за сътрудничество между двете страните в областта на туризма.

По-късно вицепремиерът Марияна Николова ще посети хърватския парламент и ще разговаря с председателя на парламентарната Комисия по туризма Бранко Гърчич. Програмата на българския министър на туризма включва и среща в Хърватския туристически съвет с директора му Кристиян Станичич.

В рамките на визитата е предвиден и разговор на министър Николова с ръководството на българската национална общност в Хърватия.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията