Slide
Slide

Банско. Служебният министър на туризма доц. Стела Балтова обсъди неотложните мерки и действия за подготовката на зимния сезон на работна среща в Банско с представители на бизнеса и държавни институции. Министър Балтова увери, че се предприема необходимото, за да се гарантира успешен старт на ски-сезона и високо качество на зимния туристически продукт у нас, който да привлече гости от страната и чужбина, въпреки обстоятелствата, диктувани от пандемията. Министър Балтова постави като неотложна темата за определяне на карантинни хотели – кои да бъдат те, както и организацията по определянето и работата им беше обсъдено с бизнеса и областните управители в районите на водещите зимни курорти у нас.

В срещата се включиха представителите на трите най-популярни български ски-курорта – Банско, Пампорово и Боровец, които са важна част от облика на зимния туризъм на дестинация България. Те увериха министъра, че са готови за предстоящия ски сезон и изразиха оптимизъм за него след лято 2021, а и с оглед на опита, който натрупаха от предходния зимен сезон в условията на COVID-19. Основна тема в разговорите бяха здравните мерки, които трябва да гарантират сигурността на туристите и работещите в условията на пандемията. В обсъжданията се включи и заместник-министърът на туризма Даниела Стоева.
Като особено важен беше повдигнат въпросът за навременната информираност на бизнеса. Министър Балтова увери, че от началото на служебния мандат сред приоритетите й е била информационната обезпеченост и продължаващото й подобряване. Информацията, която се публикува на националния туристически портал, ще бъде своевременно обновявана и актуализирана и през предстоящия зимен сезон.

На срещата Министерството на туризма представи също така и планираните си маркетингови активности за предстоящата зима 2021/2022. Осигуряването на качеството на зимния туристически продукт ще бъде гарантирано с помощта на Комисията за защита на потребителите, БАБХ, РЗИ, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, които се включиха в дискусията с конкретни предложения и обсъдиха бъдещи съвместни действия. Важен участник бяха и лифт операторите на ски-зоните, които изразиха опасения, че закъсняват с ценообразуването на лифт-картите заради повишаването на цените на тока, както и поради неяснотата относно ставката ДДС за целия зимен сезон. Те обаче увериха, че сигурността и безопасността на туристите е гарантирана.

Участниците изразиха задоволство от навременно стартиралата подготовка за сезона. Предстои провеждането на последващи срещи.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията