Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол

Созопол. Експлозия от емоции предизвика концертът, който се проведе на Амфитеатър „Аполония“ по повод официалното откриване на Лято 2020. Радостта на публиката си личеше по многобройните усмихнати лица и шумните аплодисменти.

„Намираме се в град с хилядолетна история, този град е създаден преди 2600 години. В нашия град има музеи, има църкви, има много култура и история, които могат да бъдат видени. Тук има страхотна природа – вижте плажовете, вижте планината къде е. И не на последно място – в нашия град живеят добри, трудолюбиви и гостоприемни хора. Това са причините, които сигурен съм, ще убеждават всеки човек, който посети Созопол да се връща отново и отново. Искам да благодаря на всички хора, които със своя труд допринасят за развитието на облика на града като туристическа дестинация. Бъдете здрави!“, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и обяви туристическия сезон 2020 в град Созопол за открит.

„Люлка на любовта“ край Велико Търново е най-новата топ атракция, която се радва на голям интерес сред туристите

Първи на сцената излязоха момичетата от балет „Електра“, които облечени в автентично фолклорно облекло завладяха публиката с въздействащ танц към песента „Катерино моме“. По-късно представиха и други ефектни изпълнения в различни музикални жанрове.

Присъстващите, които бяха изпълнили целия амфитеатър, с бурни аплодисменти посрещнаха и Вениамин Димитров, талантът, който през последната година уверено си проправя път сред най-актуалните нови имена на българската поп музика. Публиката мигновено бе завладяна от магнетичния глас на още един от фаворитите на „Гласът на България“, а именно красавицата Кристина Дончева. Песните, които тя изпълни, разкриха невероятния и гласови потенциал.

Място на сцената имаше за всички деца, които неспирно танцуваха и се забавляваха. Техни учители по танци бяха зашеметяващо талантливата двойка – подгласничката на Мис България 2017г. Йовита Георгиева и нейния партньор Иван Христов. Енергията им завладя и по-възрастните, някои от тях се качиха на сцената, а други показаха завидни способности около нея.

Аквапаркът в Слънчев бряг отвори врати при безпрецедентни мерки за здравето на служителите и посетителите (снимки)

„Черешката“ на вечерта бе созополският млад талант – Никола Янакиев, който взриви сцената с невероятния си глас. Той бе включен в програмата непосредствено преди събитието, но това не му попречи мигновено да спечели сърцата на всички присъстващи.

А кой друг да закрие концерта, ако не Пламен Бонев с летния си супер хит „Ходи ми се море“, с което той прикани всички да посетят Созопол и родното море. Той повдигна максимално настроението на всички, за което получи бурно аплодисменти и стотици щастливи лица насреща си.

Поздравителен адрес по повод отриването на Лято 2020 бе прочетен от Петър Кънев – председател на Комисията по икономическа политика и туризъм към Министерски съвет. Официални гости на събитието бяха представители от Генерално консулство на Руската Федерация, Тонко Фотев – почетен консул на Руската Федерация, Севим Али – народен представител, Георги Пинелов – председател на Общински съвет Созопол, общински съветници, обществения съвет, хотелиери, ресторантьори, туроператори.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA