Slide
Slide

Бинц. Новият световен рекорд за най-високия построен прясъчен замък вече е факт. Той се намира в град Бинц в Германия и ще остане там до ноември. Архитектурното чудо с кули е построено по време на фестивала на пясъчните скулптури в Бинц, на остров Рюген в Балтийско море. Забележителната постройка е висока 17,66 метра.
Замъкът и на няколко нива и се строи още от месец май. Той подобри предишния рекорд – който е на замък, построен в Дуисбург, също в Германия, през 2017 г. – с височина 16,68 метра.

Конкурсът за пясъчни замъци се провежда в Бинц от 2010 г. насам и всяка година туристите се тълпят да разглеждат фигурите по плажа. Германският град е морски курорт, известен със своите пясъчни плажове, но пясъкът, използван за годишния конкурс, всъщност се внася от Холандия, защото с него е по-лесно да се извайва.

Няколко художници са участвали в изграждането на високия замък от пясък. Един от тях – Томас ван Дунген получи сертификат за световния рекорд на Гинес като признание за постижението. Билетите за фестивала са по €8,50 евро за възрастни и €5,50 за деца.
Сподели публикацията