Slide
Slide

Концесионерите на плажове ще получат компенсации от държавата

София. Забраната за пътуване с цел туризъм в България отпада. Това съобщи пред „Нова телевизия“ министър Николина Ангелкова. Концесионерите на плажове ще получат компенсации от държавата, за да не събират такси за чадъри и шезлонги това лято. Някои от тях обаче не желаят да пуснат плажните принадлежности безплатно и настояват за диалог и ясни критерии как да приемат летовници.

„Резервирай в България“: Христо Стоичков и Мария Гроздева със силна подкрепа за българския туризъм (видео)

„От 13-май, с отпадането на извънредното положение, ще отпадне и моята заповед, която забранява осъществяването на пътувания с цел туризъм. С оглед на това, че сме дали възможност и на ресторантите, и заведенията, които имат открити тераси и площи да работят. Ще имат възможност да работят и всички места за настаняване, основно къщите за гости, малки хотели, които отговарят на ограниченията и на изискванията”, информира министърът на туризма.

Комисар Мария Габриел подкрепи онлайн туристическата кампания „Резервирай в България“ (видео)

„Това, което сме предложили, с оглед на индивидуалността на всеки един плаж, е правна възможност концесионерите или наемателите да могат да получат до 100% опрощаване на своето концесионно възнаграждение. Това обаче ще се случва, само ако предложат безплатни плажни принадлежности”, категорична беше тя.

Кметът на Бургас за „Резервирай в България“: Ключовите думи по Южното ни Черноморие през тази година ще бъдат сигурност и здраве (видео)

Тези, които искат да имат възможност за намаление на концесионното възнаграждение, например на 50% или 20%, задължително трябва да намалят реципрочно цените на плажни принадлежности, уточни още Ангелкова.

Сподели публикацията