Мелник. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Мелник и едни от най-известните забележителности в района – Роженския манастир и храма на Преподобна Стойна „Св. Георги“.

Въпреки, че е най-малкият град в България Мелник определено има с какво да привлича туристи, заяви министър Николова по време на обиколката си в града.  

Мелник притежава невероятни културно-исторически, археологически и архитектурно-художествени обекти, които правят очарованието му още по-голямо, а в съчетание с прочутото мелнишко вино гостите могат да допълнят своето изживяване, уточни вицепремиерът. По думите ѝ именно това е една от основните цели на Министерството на туризма – развитието на различните видове нишови туристичически продукти.

Вицепремиерът разгледа и Роженския манастир „Свето Рождество Богородично”, който един от най-старите средновековни манастири в Пирин планина и се намира само на няколко километра от Мелник и в непосредствена близост до известните Мелнишки пирамиди. Историята на светата обител започва около XIII век и в него се намира чудотворната икона „Света Богородица Портаитиса”. Министър Николова подчерта значението на религиозния и поклонническия туризъм за утвърждаване на страната като привлекателна дестинация за четири сезона, което е и акцент в рекламната и маркетингова политика на министерството.

Визитата на министър Николова продължи към село Златолист, сгушено в Санданско-Петричката котловина. Главната атракция там е църквата „Свети Георги”, построена през 1857 година. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна, известна със своите предсказания. И до днес хора от цялата страна посещават храма, за да отправят своите желания към Преподобна Стойна.

На 8 февруари 2021 г. (понеделник) вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще бъде на работно посещение в област Търговище. В рамките на визитата ще бъдат проведени разговори с д-р Дарин Димитров – кмет на община Търговище и представители на местния бизнес. Предвижда се да бъдат обсъдени актуалната ситуация пред туристическия бизнес и плановете за продължаване на зимния сезон. По време на визитата министър Николова заедно кмета и с проф. Николай Овчаров и ще посетят емблематични туристически обекти в региона.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA