Slide
Slide

София. Датските власти въвеждат задължителна 10-дневна карантина за всички граждани, които влизат на територията на страната, считано  от днес 7 февруари до 28 февруари.

По информация на посолството ни в Копенхаген, всички граждани, пристигащи  със самолет, ще трябва да си направят безплатен антигенен тест преди да напуснат летището. Всички граждани ще трябва да се самоизолират за период от 10 дни, независимо от резултата на теста. Задължителната карантина може да бъде прекратена, ако гражданинът представи негативен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от четвъртия ден след влизането в Дания.

Ако резултатът от направения антигенен тест е положителен, на съответния гражданин ще бъде направен PCR тест, за да се уточни от кой щам на COVID-19 е заразен, след което ще му бъде осигурен транспорт до неговия дом.

„България Еър“ обяви нови полети и подобрено разписание между София и Варна

Гражданите, пристигащи в Дания с автомобил, влак или кораб, трябва да представят негативен тест за коронавирус, направен  24 часа преди пристигането на датската граница. Това изискване не се отнася за датските граждани и за чужденците, които постоянно пребивават в Дания или имат разрешение за пребиваване в страната. Всички, пристигащи в Дания с автомобил, влак или кораб, трябва да си направят нов антигенен или PCR тест за COVID-19, дори и да са представили негативен тест при влизане в страната. Всички те също трябва да се самоизолират за период от 10 дни, дори и резултатите от тестовете им да са негативни. Карантината може да бъде прекратена, ако гражданинът представи негативен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от четвъртия ден след влизането им в Дания.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството ни в Дания на телефон: +45 39 64 24 84; +45 39 63 38 72 и  дежурен телефон при спешни случаи в извънработно време: +45 41 276251, или на e-mail:Embassy.Copenhagen@mfa.bg

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията