Снимки БХРА

Велинград. Туристическият бизнес във Велинград е изцяло готов да посрещне своите гости веднага, след като бъдат разхлабени обявените мерки за ограничаване разпространение на COVID-19. Това заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. Организацията е регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Надяваме се това да се случи още в навечерието на коледните и новогодишни празници, допълни той.

Хотел във Велинград създава най-безопасната среда и най-звездната програма за Коледа и Нова година

Колегите имат готовност да предложат сигурност и добро обслужване на своите гости, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Лоялните и новите посетители на Велинград ще могат да се насладят и на първото разработено регионално кулинарно меню. Типични за богатата родопска кухня ястия вече се предлагат в едни от най-добрите заведения в спа столицата на Балканите. Предстои и въвеждането им в хотелските менюта, за да могат нашите гости да се насладят още по – пълноценно на целебната си ваканция и да се възползват от съчетанието на чист въздух, лечебна минерална вода, богата родопска кухня и типичното за региона гостоприемство, допълни Златанов.

В родопското меню на Велинград са включени ястия като салата „Софенка“, родопска капама, боб с манатарки, боб с пушен джолан, боб с шилешка пастърма, сарми по родопски с кървавица, чуфки с кокал, гюведже по родопски и други кулинарни традиционни шедьоври за наслада на небцето.

“За нас е най-важно да ви изпратим живи и здрави, заредени с много, много положителни емоции и грейнали с усмивка лица”, подчерта Златко Златанов пред БХРА.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

 

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA