Ковачевица
Slide
Slide

Банско. 4 места за настаняване се включват в световната инициатива World Barter Week, която ще се проведе от 18 до 24 ноември 2019 г. През тази седмица гостите могат да  отседнат безплатно в България и по света, но в замяна трябва да предложат на собствениците да предоставят услуга или свои полезни умения. Над 60 са хотелите и къщите за гости в цял свят, които са част от глобалната инициатива World Barter Week през тази година. У нас те са четири обекта – 3 къщи за гости и апартамент. Една от къщите за гости е Вила Кая в Банско.

Собствениците й са от Северна Македония и пред BGtourism.BG посочиха, че от 6 години е вилата им в курортното ни градче, но досега никой не са настанявали на бартер.

За първи път в България! Хотел „назначи“ робот да обслужва гоститe (снимки+видео)

Миналата година са получили само обаждане от Италия относно Световната седмица на бартера. Другите обекти за настаняване на бартер през ноември в България са в Русе, Попово и Ковачевица.

Lavanda Bed&Breakfast в Ковачевица

Можете да ги разгледате ТУК. Част от хотелите по света предварително обявиха, че са готови да настанят своите гости безплатно, ако помогнат в градинската работа или в ремонта. Сред най-желаните гости са масажистки и бавачки. Най-голям е интересът за бартер в Италия, където точно преди 10 години стартира инициативата. Там обектите за настаняване са 408, следват Великобритания с 27 и Швейцария 12, Съединените щати с 11 и др.

Сподели публикацията