Будапеща. Лидерът на рент-а-кар пазара SIXT подписа споразумение за партньорство с Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, и ще бъде основен и предпочитан партньор на авиокомпанията.
Това сътрудничество не само ще даде възможност на пътниците да достигат до желаните дестинации на борда на най-зелената флотилия в Европа, но също така да се придвижват лесно и гладко в рамките на посещаваната дестинация, възползвайки се от наистина качествени услуги на най-изгодни цени както във въздуха, така и на земята. Когато правят резервация за полет през уебсайта на Wizz Air или в мобилното приложение, клиентите вече ще могат директно да резервират подходящо превозно средство под наем и да получат достъп до цялото портфолио от коли, с което разполага SIXT в съответната дестинация. SIXT ще предлага на пътниците индивидуални оферти във всяка ценова категория – от компактни автомобили за градски обиколки, през спортни кабриолети – перфектни за каране при слънчево време, до просторни семейни микробуси. SIXT предоставя на своите клиенти не само богат избор от нови и удобни модели от различни производители, но и първокласно клиентско обслужване.
Партньорството между SIXT и Wizz Air ще важи за целия свят в почти всички дестинации на авиокомпанията в 44 държави. В допълнение, SIXT ще стане и партньор по програмата „Flight Credit“ на Wizz Air. При всяко ползване на услугите на SIXT клиентите ще получават 5% от платената цена за наем като кредит в техния WIZZ акаунт, който може да използват за резервация на нови билети или допълнителни услуги.
Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „Wizz Air се стреми да предлага на всички свои клиенти висококачествени услуги на страхотни цени от момента на резервацията до края на пътуването им. Това уникално сътрудничество със SIXT ще даде възможност на нашите уважаеми клиенти лесно да наемат търсените от тях превозни средства в рамките на широката мрежа на Wizz Air. Надяваме се, че пътниците ще се възползват от лесната система за резервации и отличните автомобили на нашия партньор, които ще им позволят да видят много повече места по време на престоя си.“
Реджин Сикст, старши изпълнителен вицепрезидент по международен маркетинг: „Щастливи сме да стартираме партньорство с Wizz Air. Нашите компании са две изключително успешни и популярни международни марки, предлагащи мобилност и атрактивни ползи при пътуване на своите клиенти. Клиентите на Wizz Air вече може да се насладят на предимствата на иновативните и ориентирани към клиента услуги на SIXT и не на последно място – да се възползват от възможността да карат автомобила на мечтите си. Убедени сме, че ще допринесем за това пътуванията им да станат още по-специални. “