Борислава Борисова, снимка община Видин
Slide
Slide

Видин. Традиционният видински панаир ще се проведе в пeриода 20-29 август, съобщи заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Началото му тази година ще бъде поставено с икономически форум, посветен на развитието на винения туризъм в трансграничния регион. Ще има и изложение на винопроизводители от България, Сърбия и Румъния. Панаирът се завръща в бившето военно поделение до крепостта „Баба Вида“, след като през 2020 г. не се проведе поради епидемичната обстановка.

За първи път се организира надсвирване на духови оркестри от България и Сърбия, което ще бъде непосредствено преди концерта на Гъмзата брас шоу – на 20 август, когато ще е и официалното откриване на панаира. Концертите са всяка вечер, от 20:00 ч., входът е свободен. Участват български и сръбски изпълнители – Ивана, Николина Чакардъкова, Анелия, група „Сигнал“, Криско, Драгана Миркович, Миле Китич и Индира Радич. Ще има съпътстваща програма, в която ще се изявят Градският духов оркестър на Видин, Ансамбъл „Дунав“, самодейни читалищни състави от Общината и детски музикални и танцови групи.

По традиция по време на панаира в крепостта „Баба Вида“ се провежда и средновековният фестивал „БъдинЪ“. Той ще бъде на 27 и 28 август (петък и събота).
Във Видински панаир 2021 ще се включат изложители от цялата страна, от Сърбия и Румъния. Ще има разнообразие от стоки, атракциони и много възможности за забавления, за срещи с близки и приятели.
„Тъй като миналата година не бе организирано поредното издание заради епидемичната обстановка, сега се надяваме всичко да е наред. Тази година панаирът ще се проведе при стриктно спазване на всички конкретно зададени към онзи момент мерки от здравните власти и ние ще следим за това“ – заяви Борислава Борисова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията