Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. Представители на едни от водещите медии в Европа са на традиционни обиколки в страната ни по това време на годината. С информационните турове държавата презентира своите възможности за туризъм. От Министерството на туризма стартираха инициатива, с която запознават аудиторията с комуникационните кампании, които се провеждат на важни за страната ни пазари.

Екип на Bgtourism.bg пожела да се срещне с група журналисти, които в момента са на посещение по Черноморието, за да научим за впечатленията им. За целта отправихме запитване към туристическото ведомство, откъдето ни информираха, че по тяхна покана в момента на посещение в страната са журналисти от Русия.

Раздават безплатни туристически карти в местата за настаняване във Варна

Осъществяваме среща в центъра на Варна, където екскурзовод запознава гостите с историята на града. Преди това туристите са посетили Слънчев бряг, Бургас, остров Св. Анастасия, Поморие, Созопол, Несебър, Замъкът в Равадиново, Св. Св. Константин и Елена, а след това обиколката им продължава към Плиска, Исторически парк, Кранево, Балчик, Каварна и на много други места.

Богатата им програма е събрана в рамките на 8 дни. Част от журналистите идват у нас за първи път, а други контастираха развитието на страната ни като туристическа дестинация. „Впечатлени сме от възможностите за туризъм в България. Посетихме интересни туристически забележителности. Направи ни впечатление, че на всички места има противоепидемични мерки. Информационният тур е интересен. Градовете, които посетихме са много красиви – те оправдаха нашите очаквания и дават отговор на въпроса защо България е предпочитана държава за дом и туризъм сред сънародниците“, обобщиха пред нас колегите от руския издания.

Очаквайте на 7 юли в Bgtourism.bg!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията