Slide
Slide

Компанията заяви, че работи усилено по Prime Air, възможно е съвсем скоро да тестваме услугата във Великобритания

Аmazon ще започне да доставя пратки с дронове до няколко месеца, съобщи гигантът в онлайн търговията късно снощи, предаде ДПА, цитирано от БТА. Работим здраво по направата на изцяло електрически дронове, които ще могат да летят на разстояние до 24 км и да доставят пакети с тегло под 2,3 килограма на клиентите за по-малко от 30 минути, посочи в блог Джеф Уилке, главен изпълнителен директор на подразделението Amazon. Очакваме да решим въпроса Prime Air едновременно бързо и ефикасно, като започнем да доставяме пакети на клиентите до няколко месеца, допълни той.

Уилке обаче не посочи точно къде и кога ще бъде пусната новата услуга, нито колко клиенти ще могат да подават поръчки за нея. В секцията за най-често задавани въпроси на сайта на Amazon компанията посочва, че има центрове за развитие на Prime Air в САЩ, Великобритания, Австрия, Франция и Израел, както и че изпробва дронове „в множество международни локации“.

Сигурността и безопасността са водещи приоритети, допълни Amazon. Концернът уверява, че работи заедно регулаторни органи и представители на бранша, за да „разработи система за управление на въздушния трафик, която ще разпознава кой управлява определен дрон, накъде летят машините и дали те отговарят на оперативните изисквания“.

Компанията от години експериментира с дронове, като основателят й Джеф Безос представи първия си прототип през 2013 година. Три години по-късно бяха направени пробни доставки във Великобритания. Тогава клиент получи устройство за телевизионен стрийминг и пакет пуканки 13 минути след подаването на заявката.

Сподели публикацията