Зам.-министър Модева участва в 10-ия Форум за насърчаване на туризма в полския град Лодз
Зам.-министър Модева участва в 10-ия Форум за насърчаване на туризма в полския град Лодз
Slide
Slide
Slide
Slide

Лодз. Заместник-министърът на туризма Мариела Модева беше един от участниците в дебат на тема „Как националните туристически организации се рекламират в Полша?“ в рамките на X форум за промоция на туризма в полския град Лодз.

Модева бе представена от организаторите като международен експерт в областта на туризма с повече от 100 публикации по темата. В дискусията участваха още Ян Хергет – управляващ директор на Czech Tourism, Вацлав Мика – президент на Slovakia Travel, Савас Пердиос – министър на туризма на Кипър и Анджей Кут-Мостови – държавен секретар в Министерството на спорта и туризма в Полша.

Снимка: waszaturystyka.pl

Организатор на форума е полският браншов портал WaszaTurystyka.pl в партньорство с Лодзката туристическа организация. Дебатът с участието на вицеминистър Модева беше в първия панел на форума, който отдели внимание и на проблемите с бъдещата туристическа помощ за Украйна, както и на ролята на жените в полския туризъм.

Във втората сесия акцентите бяха върху законодателството в сферата на туризма, връзката между хотелите и промоцията на регионите, презентация на полските авиолинии ЛОТ, както и разговор как да бъде включено летището в промоцията на регионите. В третия панел Гжегож Босовски от Fly.pl разсъждава за това как да бъде надхитрена пандемията и проблемът, да бъде превърнат в полза. Нетипична тема беше докладът на Марлена Роговска, директор на една от локалните туристически организации „Промоция на туризма сред хората с увреден слух (глухите)“.

Сподели публикацията