Как се подготвя Добринище за туристите, които ще посетят града около празниците?
Как се подготвя Добринище за туристите, които ще посетят града около празниците?
Slide
Slide
Slide
Slide

Хиляди туристи ще посетят Добринище в почивните дни около Великден и Гергьовден. Над 80% от хотелите и къщите за гости вече са резервирани. От кметството са подготвили богата програма, с която да зарадват туристите.

Добринище. В Добринище има около 200 къщи за гости и семейни хотели, и десетина по-големи комплекса. Хотелиерите предлагат специални пакетни цени за празниците.

Елена Шумарева, управител на хотел: За три дни на човек – 233 лева, което е 70 и няколко лева на вечер, в които сме включили закуски, вечери и естествено за самия Великден празнична програма с DJ и традиционното агнешко месо. Имаме доста направени резервации, наличните места останаха твърде малко.

В къщата за гости на Здравко Галчев нощувката е 20 лева на човек. Той и съпругата му залагат на домашен уют, вкусна храна и винаги се стараят да покажат на туристите местния бит и култура.

Здравко Галчев, собственик на къща за гости: Като дойдат тука цял ден стоят с носиите, даже има и хора, които са си ушили две носии. Печем агне на Гергьовден. Цял ден музика, танци, песни и са доволни хората.

Калин Галчев, кмет на Добринище: Имаме концерт на Великден вечерта. Във втория ден си имаме едни местни традиции – това са излизане с коне се ходи до една местност Св. Никола, всички с народни носии.

Хотелиерите в Добринище се похвалиха и със силен сезон тази зима. Освен българи, курортното градче са посетили и доста руснаци, македонци и сърби. БНТ

Сподели публикацията