Slide
Slide

Хиляди туристи ще посетят Добринище в почивните дни около Великден и Гергьовден. Над 80% от хотелите и къщите за гости вече са резервирани. От кметството са подготвили богата програма, с която да зарадват туристите.

Добринище. В Добринище има около 200 къщи за гости и семейни хотели, и десетина по-големи комплекса. Хотелиерите предлагат специални пакетни цени за празниците.

Елена Шумарева, управител на хотел: За три дни на човек – 233 лева, което е 70 и няколко лева на вечер, в които сме включили закуски, вечери и естествено за самия Великден празнична програма с DJ и традиционното агнешко месо. Имаме доста направени резервации, наличните места останаха твърде малко.

В къщата за гости на Здравко Галчев нощувката е 20 лева на човек. Той и съпругата му залагат на домашен уют, вкусна храна и винаги се стараят да покажат на туристите местния бит и култура.

Здравко Галчев, собственик на къща за гости: Като дойдат тука цял ден стоят с носиите, даже има и хора, които са си ушили две носии. Печем агне на Гергьовден. Цял ден музика, танци, песни и са доволни хората.

Калин Галчев, кмет на Добринище: Имаме концерт на Великден вечерта. Във втория ден си имаме едни местни традиции – това са излизане с коне се ходи до една местност Св. Никола, всички с народни носии.

Хотелиерите в Добринище се похвалиха и със силен сезон тази зима. Освен българи, курортното градче са посетили и доста руснаци, македонци и сърби. БНТ

Сподели публикацията