Slide
Slide

5. Замъкът Хайделберг
Замъкът Хайделбег се намира на 80 метра (260 фута) нагоре по северната част на хълм и доминира над гледката към стария център на Хайделберг. Руините на замъка са сред най-важните възрожденски структури на север от Алпите. Тя е имала дълга и бурна история, тъй като най-ранната структура на замъка е построена през 13-ти век. След като е бил напълно унищожен по време на Тридесетгодишната война, а по-късно и от французите през 17-ти век, замъкът е поразен от светкавица през 1764 г. и дори камъните му са били взети за изграждане на нови къщи в Хайделберг. Всички последващи възстановявания са довели до разнообразие от архитектурни стилове, което допринася за очарованието на замъка.
4. Замъкът Хоеншвангау
Максимилиан II, баща на Лудвиг II, открил замъка Хоеншвангау, когато бил все още принц. Околната среда, в която го намира, го е радвала изключително много. Въпреки, че бил в руини, той купил замъка и го бил обновил. Когато работата свърши, Максимилиан го използва като ловна хижа и за летен дворец. Лудвиг II царува след смъртта на Максимилиан през 1864 г. Той никога не се е оженил, затова майка му остава в този дом до края на живота си. Намира се в село Хоеншвангау, близо до град Фюсен.
3. Замъкът Бург Елц
Замъкът Бург Елц е разположен в близост до река Мозел между Кобленц и Трир. Той е бил родовия дом на семействата Рюбенах, Родендорф и Кемпенич, тъй като е построен през 12-ти век, замъкът все още се гордее с някои от оригиналните мебели. Замъкът седи на огромна скала в средата на гора. Неговата средновековна архитектура е уникална, също допринася за уникалността, че той никога не е бил докоснат от войната. Арсеналът му, изпълнен със златни и сребърни артефакти, както и порцелан и бижута, се счита за един от най-добрите в Европа. Екстериорът на замъка бе включен в филма от 1979 г. „Деветата конфигурация“.
2. Замъкът Хоенцолерн
Седнал на върха на планината Хоенцолерн, замъкът е отворил през 11 век. Оригиналният замък е бил разрушен през вековете само с останал параклис. Настоящият замък е построен в средата на 19 век от крал Фридрих Уилям IV от Прусия. Разположен на 50 км южно от Щутгарт, замъкът е родовия дом на семейство Хоенцолерн, откъдето са се появили императори и царе. Днес замъкът е музей, който не прилича на никой друг. Той е пълен със съкровища, включително короната, носена от пруски царе и униформа, носена от Фредерик Велики. Един от най-посещаваните замъци в Германия, той е частна собственост.
1.Замъкът Нойшванщайн
Най-сниманата сграда в Германия, замъкът Нойшванщайн, също е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Сгушен сред спиращата дъха красота на Баварските Алпи близо до град Фусен, този приказен замък служи като вдъхновение за замъка на Уолт Дисни в Спящата красавица. Построен в края на 18-ти век, Нойшванщайн никога не е бил построен за отбранителни цели, както повечето замъци. Вместо това, този замък е създаден като фантастично убежище за Людвиг II на Бавария. Зашеметяващите полилеи и красивите картини украсяват всяка стая в замъка, докато третият етаж е посветен на очарованието на Лудвиг от сцени от лебедите от опери на известния композитор Ричард Вагнер, на когото Лудвиг се възхищавал.

Източник: Touropia

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията