Slide
Slide

Чепеларе. Красивото планинско градче Чепеларе вече е част от инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“. В рамките на ден посетителите ще могат да посетят местните музей безплатно.
Старт на проекта бе даден на 25 юни миналата година, като „първопроходник“ беше община Бургас. След успеха на начинанието през летния сезон юни – септември 2019 г., заявка за участие в зимното издание дадоха редица общини, свързани с планинския и зимен туризъм, а включването на Чепеларе вече е факт.
Идеята на Министерството на туризма, заложена като основа на инициативата, е в един или повече дни от активния сезон всяка участваща община да обяви безплатен вход за музеите и другите атракции на нейна територия, с което да стане по-привлекателна за туристите. В тази връзка Чепеларе ще се представи с уникалния, единствен в България Музей на ските и ски-спорта, който ще посреща посетители с „вход свободен“ на 9 февруари, неделя, и с Музей на родопския карст, който ще отвори врати за безплатен достъп на 15 февруари, събота.

Музеите можете да намерите на адрес:

Град Чепеларе, ул. „Шина Андреева” № 7 А – Музей на родопския карст, и
ул.“Васил Дечев“ 25, читалище „Родопска искра“ – Музей на ските и ски-спорта.

На 7 февруари, петък, за поредна година ще се проведе традиционният Зимен Олимпийски ден, посветен на победата на Екатерина Дафовска на Зимните Олимпийски игри в Нагано, Япония през 1998 г.
Оттогава е и традицията върховният успех на именитата чепеларка да бъде честван със спортен празник – Зимен Олимпийски ден.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията