Slide
Slide

Варна. Отменят тазгодишното 29-то издание на най-стария балетен конкурс в света “Международен балетен конкурс – Варна”, съобщи Moreto.net. Планирано бе конкурсът да се проведе от 15 до 30 юли. Той се провежда на всеки две години без прекъсване от 1964 г.

Недостатъчно спонсорство и дарения са причината да не бъде възможно финансирането и да се състои “Международен балетен конкурс – Варна,“, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на конкурса

Ето какво гласи съобщението на организаторите:

„Уважаеми кандидати, педагози, почитатели,

От името на Фондация “Международен балетен конкурс – Варна” ви информираме, че XXIX издание на Международния балетен конкурс – Варна, планирано за 15-30 юли 2020 г., се отлага по технически причини и няма да бъде проведено през настоящата година.

Допълнително ще съобщим на официалния ни сайт и в страниците ни в социалните мрежи кога ще бъде проведено неговото XXIX издание.

Благодарим Ви за интереса към конкурса и към балетното изкуство, разчитаме на Вашето разбиране и оставаме във връзка с Вас в името на танца, който винаги ни е събирал на Варненската балетна олимпиада.

Фондация “Международен балетен конкурс – Варна”“

Международният балетен конкурс-Варна е създаден през 1964 г. Първото му издание се провежда от 2 до 13 юли в Летния театър в същия град – най-големия морски курортен център на България. Той е първото в света професионално международно балетно състезание.

След 1992 г. Състезанието се организира, финансира и обгрижва от Фондация “Международен балетен конкурс – Варна”. Тя набира средства само благодарение на благородни дарения на сътрудници от България и чужбина.

Сподели публикацията