Slide
Slide

Добрич. Три часа по-рано приключи работното време на част от администрациите, хотелските и ресторантьорски обекти на туристически компании по Северното Черноморие. В ранните следобедни часове работниците от дневна смяна са били освободени да си тръгнат от служебните си места заради опасност от затваряне на пътищата към областния град. Краят на работния ден в Албена е дошъл в 15 часа. Силният вятър и падналия сняг през последните 24 часа усложниха обстановката, като на места в Добричка област вече има затворени пътища в Крушарско, както и трудно проходими като Добрич-Генерал Тошево, Добрич – Варна и Добрич – Балчик.

Заради тежка зимна обстановка в северната ни съседка ТИР-ове не могат да преминават през ГКПП Кардам на румънска територия

Към 17:00 ч. днес – 06.02.2020 г., всички пътища от републиканската мрежа на територията на област Добрич са проходими при зимни условия, съобщи директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев. Той добави, че до час ще бъдат отворени спрените временно за движение пътни участъци трети клас на територията на община Тервел по направленията: Векилски-Тервел-Алеково и Честименско-Каблешково-Межден. Директорът на Областно пътно управление съобщи, че има въведено ограничение за движението на товарни автомобили над 12 т по път II-29 – Варна-Добрич-ГКПП Кардам. Ограничението е въведено заради тежка зимна обстановка в северната съседка. По тази причина Румъния не приема на своя територия ТИР-ове. Апелът на Областно пътно управление Добрич, както и на служителите на Пътна полиция Добрич към шофьорите на ТИР-ове е да намерят място за нощувка, за да не се натрупва колона в посока граничния пункт и село Кардам. По всички републикански пътища работят машини за почистване и опесачаване. Правят се уширения на стеснени пътни участъци, добави още Г. Стратиев.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията