Slide
Slide

The Game of Thrones Ice Hotel се завръща в Лапландия с фенове на шоуто, които могат да останат в зашеметяващите „иглута“ за една нощ. И ако нямате нищо против температурите под нулата, можете да избирате от 16 стаи.
В сътрудничество с HBO Nordic стаите в хотел Lapland Hotels Snow Village бяха създадени с използване на 20 милиона килограма сняг и 350 000 килограма естествен лед.
Използвани са лед скулптори от цял свят, всяка от 16-те стаи е с характерна скулптура от емблематичната серия Игра на тонове, включително Кралят на нощта и Уун Уун.
Температурите падат до замръзване, -5 градуса по Целзий, което означава, че тези, които чувстват студа, трябва да помислят отново.
За щастие, гостите могат да останат топли с кожени спални чували и да се насладят на горещ сок през целия си престой.
Препоръчително е също да останете само една нощ, преди да се движите някъде на по-топло място. Гостите получават дори диплома за нощувка в снежните апартаменти.
Другите помещения за настаняване в SnowVillage включват уютни дървени къщички.
Хотелът може да се намери в град Kittilä, само на 90 минути от Хелзинки със самолет. Отворена до 21 април, стая за сняг струва от € 320 (£ 280) за нощта.
Ако цяла нощ е прекалено много, тогава влизането в района на снежното селище е само € 17,50 (£ 15) за опознаване на Ледения бар и Ледения ресторант. Класическите северни ястия включват филе от северен елен, лапарско сирене и дневно меню за супа за обяд.
Има дори леден параклис на място за сватба на лед, която може да побере до 60 гости.
За истински скандинавски опит могат да се резервират и еднодневни екскурзии в селото, включително саксири за хъски и класове за ледени скулптури.
Миналата година Снежното село също използва темата за играта на тронове. Тази година се навършват 18 години от създаването на селото.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията