Slide
Slide

Никозия. 15 допълнителни мерки обяви министърът на здравеопазването в Кипър Михалис Хаджипателас. От 10 януари 2022 г. – понеделник, настаняването и посещенията в хотели/места за настаняване ще бъдат разрешени само за хора, които са започнали или завършили ваксинацията си, а периодът до третата доза не е изтекъл. Задължително вече се представя документ за самоличност при проверката на коронавирусния „безопасен пропуск” (SafePass), за да бъде потвърден притежателят му.

От 7 януари: Влизащите у нас от страни в „червена зона“ – със сертификат и отрицателен PCR (заповед + списък)

От следващата седмица максималният брой хора в ресторанти, барове, нощни клубове и други места за събиране, включително църкви, е намален до 200, а танците остават забранени. Максималният брой хора на маса е до 8 души. Събиранията у дома са ограничени до 10 души, без да се включват децата под 12 години. От понеделник се увеличава процентът служители на дистанционна работа до 50% от персонала. 

Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната

От днес – 6 януари, всички пътуващи до Кипър над 12 години от всяка точка на света трябва да покажат отрицателен PCR тест, направен два дни преди качване на борда. Всеки пътник, който откаже да се подложи на задължителен PCR тест при пристигането си в Кипър, ще бъде поставен под 14-дневна карантина, но може да бъде освободен след седмица, стига да направи тест. Разходите за карантина и тестове се поемат от пътника.

Срокът на всички съществуващи мерки е 31 януари 2022 г.

Сподели публикацията