Слънчев бряг. Хотелиер от Слънчев бряг е готов да откликне на Министерството на туризма за обособяването на карантинен хотел, в който да се настанят леко болни пациенти. Зам.-председателят на Българската хотелиерска асоциация Веселин Налбантов ще предостави базата си, но след по-ясна методика, по която да функционират местата за настаняване. Хотелиерът настоява и за авансово плащане от държавата.

„Защото ние, за да преминем към такова действие, трябва да откажем договорите ни с всички туроператори. Защото дори и сега да започне да действа карантинния хотел през зимата, това ще се отрази негативно върху името на хотела за следващия сезон. Нали се сещате, че никой няма да иска в рамките на една година да посещава този хотел, който е обявен за карантинен“, каза Налбантов.

Николова: Имаме готовност да осигурим над 3 хил. хотелски легла като буферна зона

Персоналът му вече е предупреден за идеята и не се притеснява да работи в опасната среда. Дори главната домакинка е медицинско лице и може да помогне, ако се наложи, като поставя инжекции, системи, а дори и да окаже спешна помощ при екстремни ситуации. Набирането на лекари в хотела обаче е в ръцете на държавата.

„Разполагам с около 300 легла. Сметнал съм, че ще ми трябва около 70 човека персонал, извън медицинските специалисти“, допълни хотелиерът.

По думите му Слънчев бряг е прекрасно място, освен за туризъм, а и за лечение. Пациентите ще се възстановяват в хотелския комплекс, но могат да получат и лечение със специални спа процедури.

„В залива на Слънчев бряг от нос Емине до Несебър всичко това има уникална йонизация на въздуха, която убива всякакъв вид вируси. Това е доказано още от 1964-1967-ма година“, каза още Веселин Налбантов.

Ако хотелът заработи като карантинен ще продължи да изпълнява тази функция и през лятото.

Давид Сукнаров – кореспондент на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA