Готвач, работил 10 г. в Мишлен, ще демонстрира рецепти и методи за работа със силиконови форми
Готвач, работил 10 г. в Мишлен, ще демонстрира рецепти и методи за работа със силиконови форми

Шеф Веселин Калев, който има 10-годишен стаж в германски ресторанти с 1 и 2 звезди Мишлен, ще изнесе демонстрация на живо по време на изложението БУЛПЕК в Интер Експо Център в София. Проявата е от 7 до 10 ноември и ще се състои за 25-ти юбилеен път. Демонстрации ще правят общо 14 топ готвачи, като на 8 ноември Калев ще демонстрира рецепти и методи за работа със силиконови форми чрез десерт – „Тайните на планината“.

Чрез магията на сладкарството и кулинарното изкуство ще бъдат на живо ще бъдат създадени авторски шедьоври. На 10 ноември участие ще вземе Борис Тасев от известното кулинарно училище Amuse Bouche.


Специални демонстрации организират и фирми от хлебопроизводството. В акцент прази тази година се превръщат хлебните изделия, разнообразните миксове за хляб, обогатени със семена и различни видове зърна. Майстори от цял свят ще правят дегустации, давайки професионални съвети; специалистите ще разкажат за опита си при работа с мая, миксове и премикси.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията