Албена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Албена/Кранево. Плажовете в курортен комплекс „Албена“ и „Терма бийч“ в Кранево бяха пълни с туристи, установи репортерска проверка на bgtourism.bg.

Още в сутрешните часове хиляди тръгнаха масово към морето, а редиците с чадъри в Албена започнаха бързо да се пълнят с летовници, които бяха решили в неделния ден да се насладят на прекрасното време и да натрупат тен.

На плажа основно се чуваше българска и румънска реч. Родните ни туристи бяха най-вече от големите съседни градове – Варна и Добрич, които бяха напълнили големия плаж до краен предел.

Ниските цени на чадъри и шезлонги, които този сезон са по левче в Албена, привлякоха почиващите на плажа.

От първия ред до последния – всичко беше пълно – гледка, която рядко може да се види, а чадърите не достигаха на определени места заради огромния интерес. Това наложи туристите да търсят други места на плажа в Албена.

„Това е най-хубавият плаж. Не ни трябва нито Гърция, нито Турция!“, редовно се чуваше на плажа от малки и големи.

Възрастните коментираха под чадърите си и в заведенията на плажа, че правителството и Министерството на туризма са взели адекватни мерки относно цените на плажовете, защото този ход ще поощри българите да посещават по-често родните плажове.

Аквапаркът в Слънчев бряг отвори врати при безпрецедентни мерки за здравето на служителите и посетителите (снимки)

В съседство – чадърите на друг много търсен от туристите плаж – Терма бийч в Кранево, също бяха пълни на 100%. От летовници в неделния ден нямаше къде врабче да кацне. Атрактивните цени и прекрасния плаж привличат туристи на това място.

Плажът е почистен и добре поддържан, а заведението се радваше на голям интерес заради морските специалитети.

В първия уикенд на юли: Плажовете по Южното Черноморие са препълнени

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията